Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Císařovna

Tessa Korber

Vyšehrad | 2003

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 371
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Hlavička
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7021-645-X (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Michaela Blažejová
Vystaveno: so 27. února 2021 10:43
Číslo položky: 157592

Román o životě Theodory, krásné a inteligentní ženy neurozeného původu, která se domohla vysokého postavení a stala se v 6. století byzantskou císařovnou.
Theodora byla dcerou syrské matky a řeckého námořníka, žijící v Byzanci počátkem 6. století. Jako dívka putovala s divadelní společností a živila se herectvím a prostitucí. Na svých cestách potkala vášnivou ale nebezpečnou lásku Prokopia z Kaisareie a uprchla před ním zpět do rodné Byzance, kde se setkává s Justiniánem a její život nabere jiné obrátky. Stává se ženou mocného muže, vstupuje razantně do politiky a vlády, své názory prosazuje despoticky a nezastraší jí ani intriky císařského dvora. Před čtenářem ožívá byzantský svět s celou svojí pestrostí, okázalostí a hojností.

Komentáře ke knize
Tessa Korber

Tessa Korberová je německá spisovatelka a autorka bestsellerů. Studovala germanistiku, historii a komunikační vědy na Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg a promovala summa cum laude prací „Technikerlebnis und Technik als Motiv in der Literatur der frühen Moderne“ . Pracovala v knižním obchodě, v městském muzeu, jako průvodkyně, pomocná vědecká síla a reklamní textařka. Potom jí úspěch prvotiny Královna karavan umožnil zůstat ve svobodném povolání. Rovněž je autorkou detektivních románů s komisařkou Jeannette Dürerovou, jejichž děj se odehrává většinou v trojúhelníku měst Norimberk-Fürth-Erlangen. Historické romány pod pseudonymem Franka Villette: pod pseudonymem Charlotte Winter: pod pseudonymem Sophia Palmer: Detektivní romány

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat