Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Chvalozpěv na Leibowitze

Walter M Miller

Laser | 1994


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 400
Jazyky: česky
Překladatel: Petr Kotrle
Edice: 48. svazek ed. Sci-fi 110x, 1. svazek ed. Leibowitz 1x
Vydání: Science fiction (48.)
ISBN: 80-85601-89-3
Náklad: 8 000 ks
Poznámka: obálka Oliviero Berni
Vystaveno: út 16. srpna 2022 9:01
Číslo položky: 382096

Slavný román popisující snahu mnišského řádu zachovat po atomové válce co nejvíce vědomostí z minulosti a přispět jimi k obnově ztracené civilizace. Úsilí se díky pevnému odhodlání daří a lidstvo opět vybuduje vyspělou společnost. Zdá se však, že prokletí neustálých svárů mezi národy se vrací a znovu se schyluje k celosvětové válečné katastrofě.
Chvalozpěv na Leibowitze je kritikou zcela po právu řazen mezi nejlepší postkatastrofická science fiction díla všech dob, navíc patří také k nejslavnějším žánrovým pracím, a to nejen k těm s náboženskou tématikou. Díky svému hluboce humanistickému poselství je stále vydávanou a čtenáři vyhledávanou klasikou, která jednoduše nikdy nezestárne.

Komentáře ke knize
Walter M Miller

Americký autor science fiction, celým jménem Walter Michael Miller Jr., narozen 23. 1. 1923 v New Smyrna Beach na Floridě a zemřel 9. 1. 1996 v Daytona Beach tamtéž. Za druhé světové války sloužil u válečného letectva a zúčastnil se 53 bombových letů nad Itálií a Balkánem jako radista a záďový střelec. Vystudoval strojírenství, až do svého důchodu pracoval u železniční společnosti. V roce 1947 vstoupil do římsko-katolické církve a víra v boha značně ovlivnila jeho pozdější tvorbu. Debutoval povídkou Secret of the Death Dome v magazínu Amazing. Jeho nejznámější kratší prací je The Darfsteller , dále jmenujme například povídku Crucifixus Etiam . V letech 1951 až 1957 publikoval celkem 42 povídek, které shrnují soubory Conditionally Human , The View from the Stars , The Science Fiction of Walter M. Miller, Jr. , The Best of Walter M. Miller, Jr. , The Darfsteller a The Science Fiction Stories of Walter M. Miller, Jr. . Za zmínku stojí snad také antologie Beyond Armageddon: Survivors of the Megawar . Dnes je známý především jako autor výrazného SF románu A Canticle for Leibowitz , který nejprve v letech 1955 až 1957 publikoval ve třech částech v magazínu F&SF. Popisuje v něm snahu mnišského řádu zachovat po atomové válce co nejvíce vědomostí z minulosti a přispět jimi k obnově zaniklé civilizace. Tato snaha se daří a lidstvo opět vybuduje civilizovanou společnost, zdá se však, že prokletí minulosti se vrací a schyluje se k další celosvětové válečné katastrofě, kterou chce řád tentokrát přečkat ve vesmíru. Román je kritikou zcela po právu řazen mezi nejlepší postkatastrofické SF díla všech dob, navíc patří k nejslavnějším žánrovým pracím s náboženskou tématikou. Pokračování se Miller pokoušel sepsat od konce 70. let, výsledkem však byl pouze stále ne...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet