Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Chrámový tygr

Jim Corbett

Mladá fronta | 1969


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná s obálkou
Počet stran: 158, [2]
Jazyky: česky
Ilustrátor: Jiří Krásl
Překladatel: Miroslav Jindra
Edice: Třináct 118x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 23-131-69
Vydáno v: Praha
Náklad: 35 000 ks
Poznámka: obálka Milan Kopřiva
Vystaveno: st 25. listopadu 2020 12:31
Číslo položky: 131573

Kniha obsahuje v pěti kapitolách zasvěcené a dramatické vzpomínky velkého znalce indického pralesa a skvělého lovce, který se na počátku 20. století věnoval lovu lidožravých šelem – tygrů a leopardů, sužujících vesnice v indickém Kumáonu.

Autor lovil lidožravé šelmy přibližně od roku 1907 až do konce třicátých let, kromě toho se významně podílel na práci při záchraně indické přírody a za svoje dlouholeté služby Indii byl oceněn celou řadou vyznamenání. Prostě psané vzpomínky jsou součástí autorovy autobiografie, působí velmi poutavě a živě a jednotlivé dramatické příběhy věrohodně ilustrují jeho cestu od sportovního lovce až k vášnivému ochránci původní přírody.

Kniha Edice 13, svazek 31 (v knize číslo neuvedeno).

Komentáře ke knize
Jim Corbett

Edward James „Jim“ Corbett byl britský lovec, později přesvědčený ochránce přírody, spisovatel a přírodovědec, známý především lovem lidožravých šelem v Indii. Corbett měl hodnost plukovníka Britské Indické armády a byl často zván vládou Sjednocených provincií , aby vystopoval a zabil lidožravé tygry a leopardy napadající lidi v oblastech Kumáónu a Garhválu. Jeho úspěchy mu vynesly respekt a slávu mezi místními obyvateli. Místními obyvateli byl považován za Sádhua . Corbett byl vášnivý fotograf a po svém odchodu do penze napsal několik knih, ve kterých vylíčil své zážitky. Knihy byly kladně hodnoceny kritiky a měly také komerční úspěch. Corbett také vystupoval na ochranu indické přírody a sehrál klíčovou roli při vzniku prvního indického národního parku za účelem ochrany ohroženého tygra indického, když využil svého vlivu, aby přesvědčil provinční vládu. Tento národní park byl po Corbettově smrti přejmenován na jeho počest na Národní park Jima Corbetta. Na jeho počest je pojmenován tygr indočínský – panthera tigris corbetti. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Jim Corbett na anglické Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu