Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Chantal - život na laně

Chantal Poullain, Michaela Zindelová

XYZ | 2012


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 303
Jazyky: česky
Ilustrátor: Chantal Poullain
ISBN: 978-80-7388-731-5
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Zdeněk Mareš
Vystaveno: pá 10. prosince 2021 11:39
Číslo položky: 254844

Tahle knížka nemá jen řešit vše kolem „Chantal" v hlavní roli, ale hovořit o tom, co mě dovedlo až k místu, kde dnes stojím. Co mému životu další zkušenosti daly, co bolelo, co těšilo, co tak mělo být, i to, co jsem udělala špatně. Některé odžité (a prožité) věci je podle mne lepší nechat zavřené. Každý prožije okamžiky, které už zrovna moc otevírat nechce, jde prostě o minulost. Jako jediné zdůvodnění, abych se k nim ve své „zpovědi" přece jen vracela, platí, že můj příběh může pomoci... Chci otevřeně mluvit o svých postojích, přeju si, aby se lidé dostali „dovnitř" nějaké věci, jako by četli soukromý dopis, který je snad osloví. Já sama se nemusím na veřejnosti prezentovat, nemusím se chlubit - není k tomu důvod. Předaná zkušenost ale může pomoci, potom má význam. A lidé si z ní mohou něco „vycucnout"... Proto ve vyprávění svůj malý sejf pootevřu. Chantal Poullain Chantal - Michaela Zindelová, Poullain Chantal. Tato knížka není životopis, ale příběh o cestě česko-francouzské divadelní a filmové herečky, šansoniérky, prezidentky Nadace Archa Chantal, paní Chantal Poullain. Neřeší vlastně svůj život, mluví spíš o výsledcích své dosavadní cesty s mnoha křižovatkami. Označuje ji za život na laně. Má odvahu riskovat jako provazochodec. Neohlíží se na to, jak je lano tenké, nebojí se balancování nebo nejistoty. A přitom dobře ví, že rovnováha je vzácná.

Komentáře ke knize
Michaela Zindelová

Získala doktorát na FF UK, působila v časopisech v oblasti kultury a výtvarného umění, pracovala jako tisková mluvčí Jiřiny Jiráskové v Divadle na Vinohradech, vedla tiskový odbor rektora Univerzity Karlovy. Ve dvacítce knih, na kterých se jako autorka podílela, se orientuje na profily osobností české kultury . Věnuje se české módě 20. století.

Chantal Poullain

Chantal Poullain je česko-francouzská divadelní a filmová herečka. Vystudovala divadelní akademii v Ženevě, poté studovala v Anglii, hrála v několika francouzských a švýcarských televizních filmech. Byla vdaná za Bolka Polívku, se kterým má syna Vladimíra Polívku. V České republice bydlela v Brně, nyní žije v Praze. Je zakladatelkou a prezidentkou nadace Archa Chantal. Od osmdesátých let se společně s Bolkem Polívkou objevovala na scéně Divadla Na Provázku v legendární inscenaci Šašek a královna, se kterou se představili i na řadě zahraničních scén. Od roku 1993 byla tato hra uváděna na scéně Divadla Bolka Polívky. Hostovala v Klicperově divadle v Hradci Králové v představení Romeo a Julie, Antilopa a Mistr a Markétka. V Divadle Ungelt účinkovala ve hrách Hra o manželství, Šest tanečních hodin v šesti týdnech, Na vaše riziko! a Kurtizána. Od roku 2017 spolupracuje s Divadlem Bolka Polívky . Kromě divadelní činnosti aktivně vystupuje se svými chansony za doprovodu kapely saxofonisty Štěpána Markoviče.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více