Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Cesta za Adamem : [pro čtenáře od 12 let]

Josef Kleibl

Albatros | 1987


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 228
Jazyky: česky
Ilustrátor: Zdeněk Burian, Jindřich Hegr
Vydání: 3., dopl. a upravené vyd
Vydáno v: Praha
Náklad: 30 000 ks
Poznámka: obálka Milan Grygar
Vystaveno: ne 2. ledna 2022 14:06
Číslo položky: 261566

Poutavá vyprávění i fakta o předchůdcích dnešního člověka. Další z mnoha populárních knih, přibližujících bohatou historii archeologického bádání o nejstarším pravěkém období paleolitu. Shodou okolností se právě ono stalo v na počátku této historie jakýmsi synonymem pro archeologii. Tato kniha není podána vědeckým jazykem a celkovou úpravou je vhodná pro čtenáře od 12 let.

Populární výklad přibližuje významné objevy prehistoriků, paleontologů a antropologů, kteří odhalují tajemství vývoje člověka. Autor vypráví o nálezech jeskynních maleb, rytin a plastik prehistorických lidí, onejstaršíchkosterních pozůstatcích, které pomáhají určit hlavní vývojové etapy člověka, a nálezech na našem území aj. Text druhého vydání autor místy zpřesnil a obohatil novými vědeckými poznatky.

Komentáře ke knize
Josef Kleibl

Josef Kleibl je rozhlasový redaktor, autor, publicista, popularizátor vědy, zakladatel pořadu Meteor. Josef Kleibl je spojen zejména s rozhlasovým pořadem Meteor, jehož založení v šedesátých letech nejen inicioval, ale který později též dlouhodobě autorsky připravoval a moderoval. Krátce po ukončení studia na Filozoficko-historické fakultě UK v Praze v lednu 1955 nastoupil téhož roku, již 8. února, na umístěnku do Čs. rozhlasu, redakce vysílání pro školy a současně redakce vědy a techniky pro mládež , obě části redakce tehdy vedl spisovatel Václav Čtvrtek. Dostal zde na starost dějepis pro vysílání pro školy, a pro odpolední pořady pro starší školáky pak zeměpis, kulturní historii a dějiny civilizace. Po odchodu Václava Čtvrtka z rozhlasu „na volnou nohu“ byl v roce 1960 jmenován vedoucím této redakce. Ta se pod jeho vedením stala líhní řady programových nápadů. V té době v ní pracovali další rozhlasové osobnosti: Oldřich Unger, Bohumil Kolář, Rudolf Čechura, Vlasta Čtvrtková – Váňová, Kamil Horák, Otakar Ksandr a Milan Bauman. V sekretářské pozici působily Eva Půlpánová a Lea Hrbková. Kleibl inicioval vznik několika nových pořadů, mimo jiné večerníčku Dobrou noc, děti. U jeho zrodu v redakci VTM stáli redaktorka Vlasta Váňová , režisérka Helena Philippová, autor znělky J. Šidla a spisovatelka Olga Hejná, která skřítka Hajaju pojmenovala. První pohádku "Jak Hajaja procitl" napsal Václav Čtvrtek a zazněla z rozhlasových přijímačů v podání Vlastimila Brodského 2. ledna 1961. Pořad byl později přejmenován na Dobrý večer, děti a posléze na Hajaju. V letech 1964 až 1969 Kleibl působil jako zástupce Čs. rozhlasu v Mezinárodní rozhlasové univerzitě v Paříži. Zde byl autorem koncepce a pilotním ko-redaktorem mezinárodního seriálu o historii evropského zvonařství , který vysílalo přes třicet rozhlasových společností. V programech ...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více