Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Cesta na severozápad

Kenneth Lewis Roberts

Evropský literární klub | 1939


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou v kartonovém obalu
Počet stran: 502
Jazyky: česky
Překladatel: Jiří Pober, Emanuela Tilschová
ISBN: 01-113-77
Vydáno v: Praha
Náklad: 40 000 ks
Vystaveno: pá 27. ledna 2023 14:09
Číslo položky: 484587

Odvážný dobrodruh, piják, něžný přítel, chvástal, snílek, výtržník, obětavý kamarád, dobyvatel – toť major Rogers, spočátku velitel severoamerických harcovníků, který cestou k nejvyšším poctám a nejvyšším úřadům klesl na smetiště alkoholem a všemi ostatními neřestmi světa prosáklého vězení pro dlužníky a znovu se zdvihl k slávě vojenských poct. Tato výstřední postava, spojující v sobě tolik protichůdných vlastností, je ústředním hrdinou Cesty na severozápad.

Vlastním nositelem děje je tu mladý Langdon Towne, v jádře idealistický umělec, malíř, spravedlivý člověk vyrovnané, prosté povahy, postava historická, právě tak jako Rogers a skoro všech těch několik desítek osob, jímiž je tento rozsáhlý román zabydlen.

Cesta na severozápad je nejen obsáhlý historický román, vonící vzrušujícím prostředím bojů Angličanů a Američanů proti Francouzům a hlavně jejich krutým indiánským spojencům, barvitým Londýnem ze sklonku 18. století, americkým odbojem proti kolonisátorským, panovačným Britům, utopistickými sny najít přímé spojení po vodě napríč Amerikou od Atlantického oceánu směrem severozápadním až k oceánu Tichému, nikoli, je to současně teple lidské vyprávění o lidech, jací opravdu jsou, odjakživa byli a budou, o jejich osudech, láskách, bojích, radostech, utrpení i štěstí, prostě o životě v plné jeho šíři.

Komentáře ke knize
Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat