Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Československý film hledá nové hvězdy

Jiří Bubla, Ivo Pondělíček

Ústř. půjčovna filmů | 1966


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Sešit
Počet stran: 31
Jazyky: česky
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 24. února 2021 14:14
Číslo položky: 156452

Exklusivní obrazová publikace zprostředkovává prostřednictvím více než 280 nikdy nepublikovaných fotografií, filmových plakátů a dalších dobových artefaktů atmosféru a zákulisí československého filmu v předválečných a válečných letech. Nabízí pohled do tehdejších ateliérů, přibližuje život filmových hvězd, režisérů apod.

Komentáře ke knize
Ivo Pondělíček

Ivo Pondělíček byl český sexuolog, malíř a filmový teoretik. Byl autorem řady sexuologických publikací, také kultovní příručky pro dospívající Sexuální zrání mladého muže. Promoval na Masarykově univerzitě v Brně, poté působil jako lékařský psycholog v Karlových Varech. Od roku 1959 přednášel psychologii filmu na FAMU, poté na Filozofické fakultě UK v Praze. Ze škol byl donucen odejít a zaměřil se na sexuologii. V 80. letech působil na klinice popálenin. Založil první poválečnou manželskou poradnu v Československu. Zkušenosti ze sexuologické praxe přenesl později do výtvarného umění, kterému se aktivně věnoval až v důchodovém věku.

Jiří Bubla

Jiří Bubla je bývalý československý hokejový obránce a trojnásobný mistr světa, člen Síně slávy českého hokeje. V 80. letech 20. století hrál v NHL za tým Vancouver Canucks. Od počátku své vrcholové kariéry patřil k nejpřednějším českým hokejovým obráncům. Za svou kariéru získal tři tituly mistra světa , třikrát na stejné akci získal stříbro a jednou byl bronzový. V roce 1976 si zahrál finále s národním týmem také na Kanadském poháru. Ve stejném roce pak s národním týmem vybojoval i stříbrnou medaili na Zimních olympijských hrách v Innsbrucku. Startoval také na ZOH 1980, kde Čechoslováci skončili na pátém místě. Za reprezentaci odehrál 230 zápasů, ve kterých vstřelil 37 branek. V československé lize hrál za Duklu Jihlava, se kterou získal dva mistrovské tituly, a za Litvínov, kde se později začal hokejem na nejvyšší úrovni živit i jeho syn Jiří Šlégr. V roce 1981 emigroval a v letech 1981–1986 působil v NHL v týmu Vancouver Canucks. Po skončení kariéry hráče byl v roce 1987 v době Mistrovství světa ve Vídni zatčen za účast ve skupině pašeráků drog. Byl odsouzen za pašování čtyř kilogramů heroinu a v rakouském vězení strávil téměř čtyři roky. Po ukončení hokejové kariéry působil v Litvínově jako sportovní manažer. Z této funkce byl 1. března 2012 odvolán kvůli špatným výsledkům A-týmu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat