Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Česko-latinský slovník : Lexicon bohemo-latinum voces antiquae et recentioris Latinitatis continens

Pavel Kucharský, Zdeněk Quitt

Státní pedagogické nakladatelství | 1992

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná + sešit
Počet stran: s.
Jazyky: česky , latinsky
Edice: Střední slovníky jednostranné 59x, Česko-latinský slovník 2x
Vystaveno: st 5. dubna 2023 14:01
Číslo položky: 532555

Titul obsahuje 65 000 českých hesel a přes 160 000 jejich latinských ekvivalentů. Slovník zachycuje především výrazy současné spisovné češtiny, ale nevyhýbá se ani výrazům hovorovým a slangovým. Kromě pojmů z běžného života zde uživatel nalezne nejen nejdůležitější termíny společenskovědní (z oblasti filozofie, práva, ekonomie, historie, literární vědy a jazykovědy, muzikologie a estetiky), termíny přírodovědné, lékařské, farmaceutické a veterinární, ale i výrazy z oblasti průmyslu, zemědělství, vojenství, sportu, výpočetní techniky, zpracování informací aj. Zároveň slovník zahrnuje i osobní jména, jména národů, názvy zeměpisné a v určitém výběru i sentence, přísloví a pořekadla. Autoři slovníku si nekladli za cíl nahradit odborné slovníky a obsáhnout všechny pojmy z uvedených oborů, ale poskytnout uživatelům možnost překládat české texty, jako jsou např. slavnostní listiny, proslovy, pozvánky na kongresy a sympozia, promoční oznámení, doktorské diplomy nebo odborné referáty a články, ale příp. i běžné zprávy z denního tisku. K tomu slouží i stručná latinská mluvnice v příloze slovníku, zpracovaná hlavně ve formě tabulek.

Komentáře ke knize
Pavel Kucharský

Narozen 11.1.1910 v Nemošicích u Pardubic, zemřel 22.3.1979 v Praze. PhDr., klasický filolog, jazykovědné práce, překlady z latiny.

Zdeněk Quitt

Narozen 23. 8. 1911 v Místku, zemřel 25. 9. 1994 v Praze. PhDr., filolog, středoškolský profesor, autor učebnice latiny.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet