Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

České evropanství : české národní dějiny v evropském kontextu = Czech europeanism : the Czech national history in the European context

Jiří Rak

Odbor pro informování o evropských záležitostech Úřadu vlády České republiky | 2006

Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 125
Jazyky: česky , anglicky
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-87041-05-4 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 5. července 2021 10:38
Číslo položky: 202073

Stručný výklad českých dějin v evropských souvislostech je ještě doplněn charakteristikou jednotlivých krajů ČR. Český text doprovází souběžný anglický překlad. Doplněno výjevy z národní historie od českých malířů.

Komentáře ke knize
Jiří Rak

Jiří Rak je český historik, specializující se na období 19. století, zejména na období pozdní habsburské monarchie a fenomén českého národního obrození. Absolvoval obor archivnictví a dějepis na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Pracoval mj. v Národním muzeu nebo v Československém filmovém ústavu. Oženil se s historičkou Ivanou. V letech 1991 až 2017 přednášel v Institutu mezinárodních studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. V rámci své práce se soustavně věnuje popisování mýtů, které panují v souvislosti s českými dějinami 19. století, obzvlášť v období národního uvědomění. Zabývá se historickou reflexí, interpretací dějin v proměnách času, myšlením a chováním lidí v kontextu nové doby. Na tato témata publikoval několik knih, řadu článků a konferenčních příspěvků. Je jedním z autorů stálé expozice "Za císaře pána..." Habsburkové v českých zemích, 1791–1914 na zámku ve Ctěnicích. Výstava obsahuje na 300 exponátů, mezi nimi i dvě pohyblivá dioramata. Roku 2015 mu bylo uděleno čestné členství v Koruně České .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet