Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Červený stan

Anita Diamant

Leda | 2016


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 352
Jazyky: česky
Překladatel: Veronika Lásková
ISBN: 978-80-7335-441-1
Vystaveno: po 6. září 2021 12:17
Číslo položky: 219249

Ve Starém zákonu, svatém textu plném osudových dramat, drsného humoru i mocných emocí, zarazí současného čtenáře nezvyklá stručnost nedopovězených příběhů slavných hrdinů. Zápletka je tu vlastně druhotná. Hlavní pozornost se věnuje morálním konfliktům primitivní kmenové tradice a lidským vášním, neboť divoký a vzpurný národ kočovníků teprve vychází na cestu.

Uhrančivý román Anity Diamantové, odbornice na židovské rituály, nás uvádí do života rozsáhlé rodiny patriarchy Jákoba, která čítá dvě manželky a dvě konkubíny, dvanáct synů (zakladatelů izraelských kmenů) a jedinou dceru Dínu. Dína – milovaná dědička rázné matky Ley, přičinlivá učednice porodní báby a pozorná posluchačka hovorů, jež vedou místní ženy v červeném stanu vyhrazeném pro jejich porodní a „nečisté“ dny – líčí svou zkušenost s krutou morálkou vlastního kmene. Ta vede i k dívčině tragédii a útěku do Egypta poté, co se příbuzní krvavě pomstili za Díninu náklonnost k šekemskému princi.

Syrové erotické drama o lásce, zradě a ženské touze nevymizet z dějin ožilo v podání americkožidovské autorky s takovou naléhavostí, že kniha obletěla svět a dočkala se i filmového zpracování.

Komentáře ke knize
Anita Diamant

Americká novinářka a publicistka.Autorka publikací o náboženství a životním stylu. Narodila se v newyorském Brooklynu odkud se z rodiči ve dvanácti přestěhovala do Denveru. Vystudovala anglistiku a literární komparatistiku na Coloradské univerzitě a ve Waschingtonově univerzitě v St.Louisu.Autorka se proslavila hned svý debutem Červený stan, kde rozvíjí pohnutý příběh dívky Díny z rodu Jákoba. V zájmu o upozaděné ženské hledisko v dějinách autorka zůstala v knize Po noci přijde den nebo Bostoňanka. Nyní žije v novoanglickém státě Massachusetts, jehož zanikající venkovské kráse zasvětila prózy Dobrý přístav a Poslední dny Dogtownu .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat