Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Červený drak

Thomas Harris

Alpress | 2000


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná + ochranný obal
Počet stran: 400
Jazyky: česky
Překladatel: Alice Rychetníková
Edice: Klokan 1215x, 1. svazek ed. Hannibal Lecter 11x
Vydání: 2
ISBN: 80-7218-409-1
Vydáno v: Frýdek-Místek
Poznámka: obálka Zbyněk Janáček
Vystaveno: pá 11. února 2022 10:57
Číslo položky: 280548

První kniha (1981) ze čtyřdílné série o Hannibalu Lecterovi. Francis Dolarhyde pracuje ve filmových laboratořích a na své okolí působí jako veskrze pracovitý a uzavřený člověk. Francis je však fyzicky poznamenaný šílenec. Cílevědomě si vybírá šťastné rodiny, které pak brutálně, promyšleně a beze stop vyvraždí. Zohavená těla mrtvol mu slouží k rituálně mystickým účelům. Žije totiž v představě, že je Červený drak z obrazu Williama Blakea. Sadismus vyšinutého masového vraha šokuje a děsí veřejnost. Podaří se bývalému detektivovi FBI Willu Grahamovi zabránit mimořádně nebezpečnému muži v jeho násilných činech? Sám se však na to necítí, a aby se dokázal do vrahovi mysli vžít, vydává se za Hannibalem Lecterem, kanibalem, který jeho samotného před lety málem připravil o život.

V roce 2002 natočil Brett Ratner úspěšnou filmovou adaptaci s Anthonym Hopkinsem v roli Hannibala Lectera a Edwardem Nortonem v roli Willa Grahama.

Komentáře ke knize
Thomas Harris

Thomas Harris je americký spisovatel a scenárista, který se nejvíce proslavil svou sérií knih vyobrazující celosvětově známou postavu Hannibala Lectera. Všechny jeho práce o této postavě byly zfilmovány, mezi nejslavnější filmový snímek patří Mlčení jehňátek podle stejnojmenné knihy, v seriálovém světě je to pak seriál Hannibal, který se začal vysílat v roce 2013 na americké stanici NBC.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více