Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Černý hřebec

Walter Farley

Albatros | 2003


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 133
Jazyky: česky
Překladatel: Hana Petráková
Edice: 193. svazek ed. Knihy odvahy a dobrodružství 679x
Vydání: 2. vyd
ISBN: 80-00-01212-X (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Milan Fibiger
Vystaveno: čt 22. dubna 2021 11:08
Číslo položky: 173174

2. vydání
Kniha o dobrodružství a odvaze. Začalo to na lodi jménem "Drake", kde se plavil pihovatý chlapec Alexander Ramsay, říkali mu Alek.

Alek jel z prázdnin z Indie od strýčka Ralpha. Jeli několik dní než dorazili do Afrického přístavu. Začali nakládat zboží, ale Alek si toho nevšímal, dokud vzduchem neprojelo zaržání. Alek zjistil, že na loď nakládají koně. Byl černý jako uhel a divoký arabský hřebec.

Komentáře ke knize
Walter Farley

Walter Farley byl americký spisovatel známý především svou sérií dobrodružných knih pro mládež Černý hřebec. Lásku ke koním probudil ve Farleyovi jeho strýc, který byl profesionálním žokejem a který jej učil jak trénovat koně a jízdu na nich. Černého hřebce tak Farley začal psát ještě v době, kdy studoval na střední škole a vydal jej roku 1941, tedy v roce, kdy dokončil svá studia na Kolumbijské universitě. Je to dobrodružný příběh o vzniku přátelství chlapce Aleka a černého hřebce Blacka. Alek cestuje na lodi, která ztroskotá, a hřebec mu zachrání život. Alek se koně ujme, dá mu jméno Black. Oba se spřátelí a posléze vyhrají dostih, ve kterém porazí nejrychlejší koně USA. Díky velkému úspěchu knihy napsal Farley pokračování, ve kterém si pro Blacka přijede jeho pravý majitel, arabský náčelník Ithak, který se o koni dozví díky jeho obrovskému úspěchu na dostihu. Daruje však Alekovi jeho první hříbě, hřebce Satana . Cyklus se pak postupně rozrostl na dvacet svazků.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet