Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Černá sanitka: druhá žeň : Pérák, Ukradená ledvina a jiné pověsti + Černá sanitka a jiné děsivé příběhy: současné pověsti a fámy v české republice 1+2 KOMPLET

Petr Janeček

Plot | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 335
Jazyky: česky
Edice: 2. svazek ed. Černá sanitka 3x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-86523-82-8
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 18. ledna 2021 11:04
Číslo položky: 144039

Největší prostor je podobně jako v první autorově knize věnován aktuální vrstvě českého moderního folklóru, která je živá v ústní tradici na území celé republiky. Velký rozsah zde zabírají specifické pověsti a fámy z doby komunistického režimu a zcela nová kapitola je věnovaná pověstem a fámám z doby 2. světové války, které jsou v celosvětovém měřítku unikátní a ilustrují kolektivní mentalitu Protektorátu. Další kapitoly, které nemají paralelu v první knize, jsou věnovány mýtům ze světa obchodu a pověstem o slavných lidech a celebritách. Uvedené fámy, které odrážejí traumata a stereotypy současné české společnosti jako celku, jsou analyzovány v komentářích především z úhlu současné mezinárodní slovesné folkloristiky se snahou interpretovat sebraný materiál i jako součást jiných kulturních disciplin, především psychoanalýzy, sociologie, etnologie, kulturní antropologie a dalších. Kromě komentářů je knížka doplněna autorským úvodem, výběrovou bibliografií, poznámkami a seznamem informátorů.

Komentáře ke knize
Petr Janeček

Petr Janeček je český animátor. Spolupracoval na několika českých úspěšných hrách , na českých animovaných seriálech a na několika hrách pro Disney Interactive.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet