Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Cela smrti

John Grisham

Knižní klub | 2010


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 502
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Jirák
Vydání: Vyd. 2
ISBN: 978-80-242-2680-4 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 12. května 2022 9:24
Číslo položky: 330571

V roce 1967 vyletěly v mississippském městečku Greenville do povětří kanceláře židovského právníka Marvina Kramera, aktivisty hnutí za občanská práva. Zrovna si tam hrály Kramerovy malé děti. Na místě byl zatčen Sam Cayhall, od mládí člen Ku-klux-klanu, od dětství vychovávaný k rasové nenávisti, plodící násilí, zlo, smrt.
Odsouzen k nejvyššímu trestu čeká Sam na vykonání rozsudku ve státní věznici Parchman. Měsíc před popravou – v parném létě roku 1990 – tráví se stárnoucím a s osudem smířeným Samem nejvíc času jeho vnuk Adam Hall, právník firmy Kravitz & Bane. Ten se do poslední chvíle snaží Sama osvobodit, ale hlavně pochopit, jak a proč se z jeho dědečka stal na smrt odsouzený vrah. Určený den se však přibližuje a naděje na odvrat popravy jedna po druhé troskotají...

Komentáře ke knize
John Grisham

John Ray Grisham je americký spisovatel. Narodil se v Jonesboru v USA v baptistické rodině jako druhý ze čtyř sourozenců. Po střední škole v Southavenu se dostal na Státní mississippskou univerzitu, kde vystudoval účetnictví, rovněž zde v roce 1981 absolvoval na právnické fakultě. Poté působil jako obhájce ve věcech trestních. Nějakou dobu se věnoval také politice, kdy byl v letech 1983–1990 zvolen za demokraty členem mississippské Sněmovny reprezentantů. Právě z těchto dvou oblastí získal mnoho námětů ke svým pozdějším dílům. Dnes žije se svou ženou Renne a dvěma dětmi ve Virginii. Zkušenosti začal sbírat již v době svých studií na univerzitě, kde přispíval do místních novin. V České republice dílo Johna Grishama vydává nakladatelství Euromedia pod značkou Kalibr . Druhým románem „Firma“ zaznamenal u čtenářů obrovský úspěch. Ihned po vydání se vyšplhala na první místo amerických bestsellerů. Tam ji po dvou letech vystřídal další román „Klient“ . Ještě před ním vydal další, snad nejpopulárnější, román „Případ Pelikán“ , jehož se jen v USA prodalo na jedenáct milionů kusů. Od té doby vydává téměř jednu knihu ročně, z nichž se většina později stala bestsellery. Mnoho jeho románů bylo rovněž zfilmováno. Nejznámější je nejspíše „Případ Pelikán“ s Julií Robertsovou a Denzelem Washingtonem v režii Alana J. Pakuli. Další filmy jsou:

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat