Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Čas tajných přání

Iva Procházková

Albatros | 1992


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 156
Jazyky: česky
Ilustrátor: Jan Černý
Vydání: 1
ISBN: 80-00-00217-5
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 23. srpna 2022 9:38
Číslo položky: 386956

Kapce je dvanáct, když se s rodiči přestěhuje na Malou Stranu. Zvědavě prozkoumává své nové okolí a seznamuje se s jeho obyvateli. Jsou to svérázné postavy se zajímavými osudy, které dívku vzrušují a někdy jí tak trochu nahánějí strach. Spřátelí se se svou novou spolužačkou Terezou toužící po herecké dráze, pozná i Radka, který se pyšní podivnou, originální sbírkou a v jehož přítomnosti poprvé pocítí zvláštní, ne nepříjemné šimrání v břiše. Že by první láska? Ale v Kapčině životě je tolik jiných věcí, o nichž musí přemýšlet, mimo jiné i neutěšená politická situace zasahující do života tatínka i celé rodiny. S pomocí přátel, vrozeného optimismu a v neposlední řadě tajemných schodů, které dokážou plnit skrytá přání, se však Kapka přes všechny problémy dostane.
Kniha byla oceněna Německou cenou za literaturu pro děti a mládež 1989, českou literární cenou Zlatá stuha 1992 a dostala se na Seznam nejlepších dětských knih za rok 1989 v USA.

Komentáře ke knize
Iva Procházková

Iva Procházková je česká spisovatelka, autorka literatury pro děti. Zabývá se též dětským dramatem. Narodila se v rodině spisovatele Jana Procházky. Dětství prožila v Praze. V roce 1972 maturovala na gymnáziu, ovšem z politických důvodů nepokračovala v dalším studiu. Pracovala jako pomocnice na letišti a uklízečka. Literární tvorbě pro děti se věnuje od konce 70. let 20. století, přičemž sporadicky publikovala již od počátku 70. let. V roce 1983 s rodinou emigrovala a usadila se v Rakousku a posléze v Německu. Tam s manželem, režisérem a hercem Ivanem Pokorným, rozvíjela divadelní projekty, věnovala se ale i literární tvorbě pro dospělé a dětské čtenáře. Po politickém převratu v roce 1989 začala publikovat také v českých zemích, natrvalo se do vlasti vrátila v roce 1994. Žije a tvoří v Praze. S manželem mají tři děti. Publikuje česky i německy. Její starší sestra Lenka Procházková je rovněž spisovatelka. Iva Procházková obdržela tato ocenění:

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet