Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Calico Joe

John Grisham

Knižní klub | 2013


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 184
Jazyky: česky
Překladatel: Patrik Roľko
ISBN: 978-80-242-3988-0
Vystaveno: čt 21. července 2022 7:37
Číslo položky: 367643

Jímavý příběh o otcích a synech, odpouštění a smíření, odehrávající se ve světě vzrušujících baseballových zápasů. Léto 1973: do nejvyšší americké ligy vlétne jako kometa Joe Castle, rodák ze zapadlého arkansaského městečka Calico Rock. Coby neuvěřitelný talent a nejúspěšnější nováček všech dob se okamžitě stává idolem. Zbožňuje ho i Paul Tracey, syn egocentrického, agresivního nadhazovače konkurenčního klubu. Jednoho dne Joe Calico a Warren Tracey konečně stanou proti sobě v napínavém utkání. Paul fandí oběma, pak však Warren hodí míček, jenž navždy změní životy všech... Baseball v podání Johna Grishama je strhující hrou, co však z tohoto románu činí znamenitou prózu, se odehrává mimo hřiště.
Ukázka z textu Cesta vlakem domů proběhla bez jediného slova. Odešel jsem do svého pokoje a zalezl do postele. Nepustil jsem televizi, i když jsem zoufale toužil po zprávách o Joeovi. Byl jsem odhodlaný neusnout, protože jsem potřeboval vědět, jestli otec přišel ten večer domů. Pochyboval jsem, že přijde, a měl jsem pravdu. Krátce před půlnocí zazvonil telefon a matka ho zvedla. Mužský hlas pohrozil, že Warrena Traceyho zabije a podpálí nám dům. Matka zavolala policii, a tak jsme si ve dvě ráno já a ona povídali u kuchyňského stolu s policistou.
Byl to první výhružný telefonát z mnoha. Příštích několik měsíců jsme žili ve strachu a můj otec byl samozřejmě málokdy doma, aby nás ochránil.
Ve věku jedenácti let jsem si chtěl změnit jméno.

Komentáře ke knize
John Grisham

John Ray Grisham je americký spisovatel. Narodil se v Jonesboru v USA v baptistické rodině jako druhý ze čtyř sourozenců. Po střední škole v Southavenu se dostal na Státní mississippskou univerzitu, kde vystudoval účetnictví, rovněž zde v roce 1981 absolvoval na právnické fakultě. Poté působil jako obhájce ve věcech trestních. Nějakou dobu se věnoval také politice, kdy byl v letech 1983–1990 zvolen za demokraty členem mississippské Sněmovny reprezentantů. Právě z těchto dvou oblastí získal mnoho námětů ke svým pozdějším dílům. Dnes žije se svou ženou Renne a dvěma dětmi ve Virginii. Zkušenosti začal sbírat již v době svých studií na univerzitě, kde přispíval do místních novin. V České republice dílo Johna Grishama vydává nakladatelství Euromedia pod značkou Kalibr . Druhým románem „Firma“ zaznamenal u čtenářů obrovský úspěch. Ihned po vydání se vyšplhala na první místo amerických bestsellerů. Tam ji po dvou letech vystřídal další román „Klient“ . Ještě před ním vydal další, snad nejpopulárnější, román „Případ Pelikán“ , jehož se jen v USA prodalo na jedenáct milionů kusů. Od té doby vydává téměř jednu knihu ročně, z nichž se většina později stala bestsellery. Mnoho jeho románů bylo rovněž zfilmováno. Nejznámější je nejspíše „Případ Pelikán“ s Julií Robertsovou a Denzelem Washingtonem v režii Alana J. Pakuli. Další filmy jsou:

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu