Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Caesar - leťte, kostky!

Colleen McCullough

Ikar | 1999


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Část souboru: První muž Říma : Díl 1-5 První muž Říma + Koruna z trávy + Přízeň Fortuny + Caesarovy Římanky + Caesar : leťte, kostky! - Colleen McCullough (1994, Ikar)
Vazba: Pevná
Počet stran: 654
Jazyky: česky
Překladatel: Vladimír Svoboda
Edice: 5. svazek ed. Masters of Rome 16x
Vydání: 1
ISBN: 80-242-0133-X 80-7202-542-2
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 22. března 2021 12:36
Číslo položky: 164266

Tento díl popisuje rozhodující období mocenského vzestupu Gaia Julia Caesara. Caesar stál v čele expanzivních vojsk, která postupně porazila všechny galské kmeny, podnikla výpady až do Británie a především potlačila protiřímské povstání celé Galie v r.52. Galská tažení značně upevnila Caesarovo postavení a posílila jeho armádu, čehož dokonale využil v následné mocenské válce o ovládnutí celé říše. Jeho protihráčem byl bývalý spojenec Pompeius, který se svými legiemi podlehl v rozhodující bitvě u Farsálu. Zavražděním Pompeia, prchajícího do Egypta, pátý svazek končí. Autorka se úzkostlivě drží historických faktů, její styl nezapře nesporný vypravěčský talent, bohužel občas zneužívaný ke zbytečně rozvleklým výkladům, což vede k tomu, že kniha vyžaduje značnou čtenářskou pozornost, která není odměněna ani objevností sdělovaných faktů, ani mimořádným stylistickým uměním. 991120 Nejedlyv

Komentáře ke knize
Colleen McCullough

Colleen McCulloughová , Austrálie – 29. ledna 2015 Norfolk) byla australská spisovatelka. Její rodiče byli James a Laura McCulloughovi. Matka pocházela z Nového Zélandu a měla maorské kořeny. McCulloughová se stala neuroložkou a pracovala v různých nemocnicích v Austrálii a Anglii. Později se dala na vědeckou dráhu a vyučovala v USA, kde žila v letech 1963–1976. Působila jako docentka na lékařské fakultě Yaleovy univerzity. Od konce 70. let žila na ostrově Norfolk. Zde poznala svého manžela Rica Robinsona. V roce 2006 byl McCulloughové udělen titul důstojník Řádu Austrálie. Stalo se tak za její zásluhy o umění, podporu národních a mezinárodních vzdělávacích programů jakož i vědeckých a dobročinných organizací. V roce 1993 ji Macquarie University v Sydney poctila titulem doktor humanitních věd. McCulloughová byla členka Newyorské akademie věd, Americké asociace pro rozvoj vědy a přesvědčená monarchistka. Zemřela na selhání ledvin. Všechny romány byly přeloženy do češtiny nebo slovenštiny. Romány s českými názvy byly přeloženy do češtiny. Colleen McCulloughová se v některých románech volně inspirovala osudy své vlastní rodiny. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Colleen McCullough na německé Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat