Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Byla jsem otrokyní

Mende Nazer, Damien Lewis

Alpress | 2004


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 312
Jazyky: česky
Překladatel: Lenka Faltejsková
Edice: Klokan 1253x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7218-996-4 (váz.)
Vydáno v: Frýdek-Místek
Vystaveno: čt 3. června 2021 12:32
Číslo položky: 190863

Autobiografický příběh popisuje nejen idylické dětství v primitivní horské súdánské vesnici, ale i tamní zvyky a život. Vesnici však po čase přepadnou arabští nájezdníci, zapálí ji a odvlečou mladičké dívky do Chartúmu, kde je prodají do bohatých rodin jako otrokyně, bez jakýchkoliv práv. Dvanáctiletá Mende se dostává do bezohledné rodiny diplomata, kde slouží bez nároku na volno nebo plat dlouhé roky. Pak jí její paní předá své sestře do Anglie. Tady si teprve již dospělá dívka uvědomí své postavení, spojí se se súdánskou komunitou a uprchne. Dostává se však do soukolí náročného anglického azylového zákona, který zdolá teprve pomocí právníků, novinářů a světového veřejného mínění.

Komentáře ke knize
Mende Nazer

Mende Nazer si svou cestu nevybrala. Prožívala radostné dětství se svou rodinou černošského domorodého kmenu v Súdánu. Pak do jejich vesnice vpadli arabští nájezdníci, podřezávali, znásilňovali a unášeli děti. Jako dvanáctiletá holčička se najednou stává otrokyní v arabské rodině v Chartúmu. Bydlí v malé špinavé místnůstce, pracuje od rána do večera bez nároku na odpočinek a mzdu, bez vyhlídky na lepší život. Když jí je dvacet, rodina, u které pracuje, ji pošle otročit ke svým příbuzným do Londýna. Tady se Mende podaří utéct, happyend se ale nekoná a čekají ji další těžkosti při získávání azylu.

Damien Lewis

Uznávaný spisovatel a filmový tvůrce už 15 let natáčí na celém světě dokumenty z předních linií válečných konfliktů a z míst postižených katastrofami. Jeho filmy se vysílají mimo jiné na BBC nebo CNN. Vytvořil okolo dvanácti filmů zaměřených na válku, otrokářství a příbuzná burcující témata.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat