Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Buď připraven

Václav Břicháček, Vladimír Cvrček, Ivan Dvořáček, Miloš Zapletal

Skauting | 1998


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 176
Jazyky: česky
Edice: Skautské prameny 11x
Vydání: Skautské prameny (25.)
ISBN: 80-85421-26-7
Vydáno v: Liberec
Poznámka: obálka Pierre Joubert
Vystaveno: čt 8. listopadu 2018 15:09
Číslo položky: 44328

Kniha obsahuje popis několika desítek kritických situací (od nebezpečí v přírodě - bouřka, nebezpečné rostliny, přes různé malé nehody, až po stavy ohrožující život) a jejich řešení. Má za cíl naučit děti nepropadnout panice a pomoci. Autoři nabádají oddílové vedoucí, aby tento nácvik prováděli s dětmi průběžně, každá lekce se začíná popisem situace (z černé kroniky či citátem z knihy), děti pak mají za úkol individuálně napsat, jak by se zachovaly a na závěr vedoucí odpovědi vyhodnotí, opraví chyby a znovu zvýrazní správná řešení. Y2j rehakovj

Komentáře ke knize
Miloš Zapletal

Miloš Zapletal , skautskou přezdívkou Zet, je český spisovatel literatury pro mládež, skautský redaktor a činovník. Vyrůstal v Pardubicích, kde jako patnáctiletý vstoupil do vodáckého skautského oddílu; později tu vedl 1. oddíl. Vystudoval Pedagogickou fakultu UK, obor tělesná výchova, v Praze, před nastoupením literární dráhy krátce působil jako učitel tělesné výchovy. Na konci 50. let se přestěhoval do Liberce, kde vedl skautský oddíl, po rozpuštění Junáka v roce 1970 transformovaný na turistický. Jeho nejvýznamnějším dílem je mnohosvazková Velká encyklopedie her; její dřívější verze vyšla kromě češtiny také v němčině, japonštině, rumunštině a estonštině. Po obnově skautingu v roce 1989 se významně podílel na obnově vydávání skautských časopisů. V Liberci založil nakladatelství Skauting a vytvořil edici Skautské prameny, v níž vyšla řada prvních porevolučních skautských metodických příruček; na mnoha z nich se autorsky podílel. Spoluzakládal skautské kurzy FONS, které významně ovlivnily podobu skautského vzdělávání. Je také činný jako překladatel; z angličtiny přeložil více než deset knih E. T. Setona a z bengálštiny povídky, eseje a projevy Rabíndranátha Thákura. Je považován za pokračovatele Jaroslava Foglara, s nímž také spolupracoval a působil jako editor jeho kronikových knih. Často autorsky spolupracoval také s Miloslavem Nevrlým. V roce 2020 mu byla udělena Stříbrná medaile předsedy Senátu ČR.

Ivan Dvořáček

MUDr. Ivan Dvořáček, CSc. , vedoucí katedry didaktiky a pedagogiky ILF. Věnoval se metodice tvorby počítačových programů pro modelové problémové situace v oblasti neodkladné péče. Publikace o první pomoci.

Václav Břicháček

Václav Břicháček – Gigant byl český psycholog, vysokoškolský učitel a dlouholetý skaut, v letech 1989–1992 náčelník Junáka. Vystudoval psychologii na Filozofické fakultě UK v Praze, řadu let pracoval v Psychologickém ústavu UK. Až do poloviny roku 2009 byl pedagogem Univerzity Karlovy, v posledním období na Fakultě humanitních studií. Od mládí se angažoval ve skautském hnutí, jeho životní postoje významně ovlivnil filosof Pavel Křivský. Byl členem KSČ, v 70. letech byl ze strany vyloučen. Po obnově Junáka v letech 1968–1970 byl jeho místonáčelníkem. Jako člen stranické skupiny KSČ byl kooptován do Ústřední rady Junáka, kde se podílel na rozpuštění organizace v rozporu se stanovami; byl také spoluautorem Programu socialistické výchovy v Junáku. Po třetí obnově v roce 1989 až do dubna 1992 byl náčelníkem Junáka. Valný sněm Junáka jej dne 25. dubna 1992 jmenoval „v uznání celoživotních zásluh o rozvoj skautingu v České republice“ čestným náčelníkem. Společně s Milošem Zapletalem stál u vzniku skautských kurzů FONS, které zahájily celkovou modernizaci skautského vzdělávacího systému. Až do své smrti působil na řadě skautských kurzů a jeho výchovným působením bylo ovlivněno mnoho set mladých lidí. Je autorem řady knih psychologických i metodických zabývajících se pedagogikou volného času.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více