Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Bruncvík a nagyery

Vlado Ríša

Konektor XB1 | 2016

Kategorie:
Štítky:

109 Kč 69 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 296
Jazyky: česky
Edice: 5. svazek ed. Kroniky karmínových kamenů 3x
ISBN: 978-80-905300-5-8
Vystaveno: st 11. srpna 2021 9:46
Číslo položky: 213551

Českými dějinami putují zlomky karmínového kamene. Nikdo si ale není jistý, jestli kdysi tvořily celek, zda přinášejí štěstí nebo smůlu, nikdo doposud neodhalil, kdo je vyslal na jejich bludnou pouť. Jen občas se vynořují z času a opět v něm mizí.
Přesto jejich návraty ani v dávné minulosti, ani v době, kterou právě žijeme, neunikly pozornosti kronikářů karmínového kamene, těchto podivných rybářů, pokoušejících se polapit jejich tajemství do sítě příběhů.

Toto je příběh Bruna Zweigsteho, prvního rytíře České země, přezývaného Bruncvík a jeho syna Otakara.
Kromě rytířského výcviku, kterým je „týral“ Bruncvíkův otec Stillfred, se jim dostalo té výsady, že je učil, a pomáhal jim královský alchymista a čaroděj Rolland z Arkenu, velmi vzdělaný a tolerantní člověk.
Oba rytíři prožili mnohá příkoří, ale také úspěchy a hlavně dobrodružství nejen v Praze, na Moravě, na Slovensku a na Rusi. Setkali se s loupeživými rytíři, čínskou princeznou, Nitranským bánem, ruskými bojary a mnoha příslušníky Starého národa, ať už to byli bahníci, skřítci, víly, nebo nagyery a balor.

Postavy tohoto příběhu nemají nic společného se skutečnými postavami českých dějin, snad jen tu a tam.

Kniha je doplněna statí Františky Vrbenské - Pátrání po Bruncvíkovi a malým slovníčkem středověkých nadávek.

Komentáře ke knize
Vlado Ríša

Vlado Ríša je česky píšící překladatel a spisovatel především žánru fantasy původem ze Slovenska. Téměř polovinu svých knih vydal pod pseudonymem Richard D. Evans. Pracoval v nakladatelství Mladá fronta. V roce 2010 se stal šéfredaktorem časopisu XB-1. Vlado Ríša se narodil roku 1949 na Slovensku v Rožňavě, ale většinu života prožil v Čechách. Roku 1973 ukončil v Praze studium na VŠCHT a na škole působil do roku 1974 jako odborný asistent. V letech 1975 až 1987 pracoval v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži jako vědecký pracovník výroby a výzkumu radiofarmak a současně učil na střední škole. Od roku 1987 od roku 1990 se věnoval postgraduálnímu studiu pedagogiky a psychologie na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy, kde opět pracoval jako odborný asistent. Roku 1987 vydal odbornou vysokoškolskou učebnici Teorie a metodika ochrany proti zbraním hromadného ničení. Protože rád četl i sci-fi příběhy a jezdil na setkání jejich příznivců , v roce 1990 založil Vlado Ríša nakladatelství Golem Ríša zaměřené na vydávání sci-fi a fantasy literatury. Od roku 1991 byl zaměstnán v nakladatelství Mladá fronta, nejprve jako redaktor a od roku 1993 jako šéfredaktor časopisu Ikarie . Ikarii převzal od Ondřeje Neffa. Po zániku Ikarie začal jakožto šéfredaktor spolu s dalšími redaktory vydávat od prosince 2010 nástupnický časopis XB-1. Vlado Ríša debutoval roku 1982 povídkou Světlé koridory, vydanou v časopise Technický týdeník. Svůj první fantasy román Gooka a dračí lidé napsal roku 1991 společně s Evou Hauserovou a Ondřejem Neffem a vydal pod pseudonymem Richard D. Evans. V současnosti je kromě čtrnácti povídek vydaných jen časopisecky nebo v různých antologiích autorem zatím osmnácti knih , z nichž velká část je vydána pod pseudonymem. Kromě toho působí jako překladatel z ruštiny, je editorem několika antologií fantasy a sci-fi povídek a pravidelně se jako porotc...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více