Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Pevná |
Počet stran: | 244 - [III] |
Jazyky: | česky |
Vydání: | 2. dopl. vyd |
Vydáno v: | Praha |
Náklad: | 1 000 ks |
Vystaveno: | st 27. července 2022 14:22 |
Číslo položky: | 371954 |
V návěstí k tomuto brevíři bylo slíbeno, že Vám povím něco ze svých zkušeností o révě, o práci na vinici, že prozradím "tajnosti" vinného sklepa, že poradím, jak chutnat a kupovat víno, že napovím, jak víno podávat, a doporučím, jak a k čemu je pít, že Vás provedu po vinicích světa....
Znalec vinařství. Syn krejčího Františka Čebiše, sokolského pracovníka z Uhlířských Janovic. Pracoval jako prokurista velkoobchodu s vínem firmy Josef Oppelt a synovec v Praze. Vybudoval jedinečnou odbornou knihovnu, byl známým znalcem a uznávaným koštéřem. Společně s výtvarníky , básníky a spisovateli uspořádal několik publikací o víně. V letech 1923-1933 otiskl přes šedesát článků o víně a stolničení. Vydal: Causerie o víně , Brevíř o víně , Umění koštéřské . Patřil ke společnosti Kolářova stolu v pražské kavárně Slávia.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem