Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Bídné roky

Knut Faldbakken

Svoboda | 1981


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 526
Jazyky: česky
Překladatel: Dagmar Hartlová
Edice: Jiskry 177x
Vydání: 1
ISBN: 25-015-81
Vydáno v: Praha
Náklad: 60 000 ks
Poznámka: obálka Zdeněk Ziegler
Vystaveno: ne 4. října 2020 15:45
Číslo položky: 118415

Dvoudílný (první díl 1974; druhý díl 1976) vědeckofantastický román norského spisovatele zobrazuje budoucnost osmimilionového velkoměsta, nad nimž se vznáší hrozba hospodářského civilizačního zániku.

Na trhu se vzhledem ke katastrofálnímu nedostatku surovin objevuje stále více náhražkových potravin, služby fungují špatně nebo vůbec ne, ponížení, hrubost a surovost jsou pro obyvatele běžnou součástí života, všeobecná krize vrcholí. Bývalý architekt Allan Ung, jeho osmnáctiletá žena Lisa a pětiletý syn Boy odcházejí z města a usazují se ve starém přívěsu na obrovité skládce městských odpadků, stávají se robinsony na ostrově nakupeném ze zbytků umírající civilizace. Brzy nacházejí i přátele, stejné dobrovolné vyděděnce, jako jsou oni sami: bývalého doktora Fischera, který žije ve staré polorozpadlé vile na břehu zálivu, zamořeného chemickými odpady, obětavou a živočišnou děvku Mary Diamondovou a jejího příživnického ochránce Smileyho a nakonec i tajemnou dvojici „zahraničních dělníků“, Felixe a jeho němého bratra Run-Runa. Vytváří se svérázné společenství, řídící se vlastními nepsanými zákony, dokud i k nim nedorazí z umírajícího města zákony džungle.

Komentáře ke knize
Knut Faldbakken

Knut Robert Faldbakken je norský spisovatel a novinář. V mládí studoval psychologii, ale ze školy odešel a strávil rok na moři. Poté začal psát, vytvořil celou řadu románů a je autorem i několika divadelních her. Některá jeho díla byla také převedena na filmové plátno. Jeho knihy se pohybují v různých žánrech od realistických zobrazení, přes detektivní romány až po sci-fi vize, vždy jsou však zaměřené na současného člověka a jeho problémy. V Česku vyšly dva z jeho románů – Bídné roky a Adamův deník.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu