Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Beroun

Marie Tošnerová, Irena Benková

Nakladatelství Lidové noviny | 2008


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 423
Jazyky: česky
Edice: Dějiny českých, moravských a slezských měst 2x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7106-964-5
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Michaela Blažejová
Vystaveno: st 19. srpna 2020 10:21
Číslo položky: 112363

Osudy bývalého královského města Berouna od nejstarších dob až do přelomového roku 1989. Historii města významně ovlivnila jeho poloha, a to jak z politického, tak i z přírodního hlediska: leželo totiž na důležité obchodní zemské stezce spojující Prahu s Plzní. V dobách míru přispívali kupci a cestující procházející Berounem k jeho rozkvětu, ve válečných dobách naopak byla jeho poloha příčinou utrpení obyvatel i města. Zlom v jeho vývoji znamenala třicetiletá válka, z jejichž následků se město vzpamatovávalo velmi dlouho. Výrazný rozkvět nastal ve druhé polovině 19. století, kdy se malé provinční město přeměnilo ve významnou průmyslovou aglomeraci. 

Komentáře ke knize
Marie Tošnerová

PhDr. Marie Tošnerová, Ph.D. archivářka, autorka soupisů rukopisných fondů v ČR, zaměřená též na regionální historii Berounska. Badatelské zaměření: kodikologie, narativní prameny raného novověku, zejména městské provenience. Vystudovala FF UK Praha a získala titul Mgr., v roce 2012 pak tituly PhDr. Ph.D. tamtéž Od 2007 vyučuje na FF UK Praha, Ústavu informačních studií a knihovnictví a od roku na Ústavu pro českou literaturu a literární vědu

Irena Benková

Mgr. Irena Benková je ředitelkou ÚAPPSČ od roku 2007, kdy převzala vedení po prvním řediteli PhDr. Vladimíru Čtverákovi. Vystudovala archeologii a historii v Praze na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a hned po studiích začala pracovat jako archeolog v Muzeu Českého krasu v Berouně. V roce 1996 pak přešla částí úvazku do Ústavurcheologické památkové péče Praha, v jehož čele dnes stojí.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet