Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Bazilika

William D Montalbano

BB art | 1999


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 282
Jazyky: česky
Překladatel: Pavlína Kozáková
ISBN: 80-7257-139-7
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 19. prosince 2019 10:17
Číslo položky: 81549

Thriller amerického autora, jednoho z nejznámějších novinářů, se odehrává na počátku třetího tisíciletí v prostředí Vatikánu.
Byl zvolen nový papež Pius XIII., zvaný Tredi, první hlava katolické církve latinskoamerického původu, středního věku, energický a odhodlaný k reformám. V Římě také působí jako řádový bratr jeho dlouholetý blízký přítel Paul Lorenz, který po tragické smrti své manželky a dcer opustil zaměstnání policisty z oddělení vražd v Miami a snaží se zde najít klid a zapomnění. Je však požádán místní policií, aby se podílel na vyšetřování násilné smrti kněze, svrženého z ochozu chrámu sv.Petra. Brzy dochází k dalším úmrtím a je ohrožen jeho i papežův život. Během pátrání zjišťuje souvislost připadu s událostmi před čtrnácti lety, kdy nynější papež ještě jako kardinál nekompromisně bojoval proti kolumbijskému drogovému gangu, který touží po pomstě a naváže spolupráci s extrémně konzervativním katolickým sdružením. Autor ve svém napínavém příběhu věrohodně zachycuje zákulisí Vatikánu, které jako novinář poznal během osmiletého pobytu, a dotýká se i řady aktuálních problémů církevní politiky.

Komentáře ke knize
William D Montalbano

William Montalbano byl význačný novinář a oceňovaný zahraniční zpravodaj. Pracoval pro Miami Herald a dalšíc zpravodajské organizace, napsal tři záhadné detektivky s Carlem Hiaasen, námět a postavu propůjčil z vlastních zpravodajských zkušeností.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze
Lidé také hledají

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat