Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Baroko v Plzeňském kraji

Jiří Fák, Karel Foud, Jiří Sankot, Vladimír Červenka, Zdeňka Řezníčková, Petra Holá, Marie Válová

2016

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 383
Jazyky: česky
Ilustrátor: Jaroslav Vogeltanz
Edice: Průvodce 61x
ISBN: 9788087338636
Vystaveno: pá 24. května 2019 14:39
Číslo položky: 62789

Průvodce barokními památkami Plzeňského kraje. Barokní sloh se do tváře krajiny Plzeňského kraje zapsal velmi výrazně. Nejen monumentální kláštery, chrámy, měšťanské domy, ale také venkovské kostely, drobné kapličky a boží muka nám dodnes připomínají barokní umění takřka na každém kroku. Přijměte pozvání na putování po barokních památkách. Zachovaly se nám jich naštěstí stovky.

Komentáře ke knize
Karel Foud

Karel Foud je český etnograf, památkář, historik a autor odborné a historické literatury. Je pracovníkem Národního památkového ústavu v Plzni, mezi jeho odborné zájmy patří dokumentace památníků druhé světové války. Je autorem knih o regionální historii v období druhé světové války a jejího osvobozování spojeneckými jednotkami. Řada jeho knih se věnuje Plzeňskému kraji a architektuře jednotlivých sídel.

Jiří Fák

Mgr. Jiří Fák . Absolvent Pedagogické fakulty v Plzni obor dějepis – ruský jazyk. Od roku 1988 pracuje jako historik, kurátor sbírek v Muzeu a galerii severního Plzeňska v Mariánské Týnici. Zpracoval scénáře a realizoval řadu výstav a stálých expozic . Autor a spoluautor publikací zaměřených převážně na dějiny severního Plzeňska , Severní Plzeňsko na pohlednicích , Severní Plzeňsko na kolorovaných diapozitivech , Paměť krajiny I–VIII dokumentace drobných památek na severním Plzeňsku . Tramp a skaut, člen 12. oddílu Modrý útes Plzeň.

Jiří Sankot

Narozen 1973 ve Strakonicích. Mgr. Pedagog se zájmem o regionální historii, moderní dějiny, historii Židů a o holocaust, redaktor, v současné době pracovník Státního oblastního archivu Plzeň.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat