Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Barevná televize

Jiří Pazderák, Milan Ptáček

Státní nakladatelství technické literatury | 1964


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 183, [1]
Jazyky: česky
Edice: 49. svazek ed. Polytechnická knižnice 58x
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 17. května 2021 9:47
Číslo položky: 183300

Srozumitelně koncipovaná příručka o správné funkci barevných televizorů vychází z výkladu černobílé televize. Podrobně popisuje způsob vytváření signálu barevné televize, skupinové schéma barevného televizoru a obrazovku. Vysvětluje podstatu přenosových soustav barevné televize, základy studiové techniky, přenos signálu ze studiana obrazovku a informuje o správné instalaci, nastavení a obsluze barevného televizního přijímače.

Komentáře ke knize
Milan Ptáček

Milan Ptáček byl český a československý politik Komunistické strany Československa, poslanec České národní rady a Sněmovny národů Federálního shromáždění za normalizace. Po provedení federalizace Československa usedl do Sněmovny národů Federálního shromáždění. Do federálního parlamentu ho nominovala Česká národní rada, kde rovněž zasedal. Ve federálním parlamentu setrval až do konce funkčního období, tedy do voleb roku 1971. Po roce 1968 byl jako člověk pro své názorové přesvědčení dlouhá léta za totalitního režimu perzekvován. K roku 1969 se uvádí profesně jako ekonom, bytem Uherské Hradiště. Absolvoval Vysokou školu ekonomickou a v době svého nástupu do parlamentu působil jako místopředseda ONV pro okres Uherské Hradiště a předseda plánovací komise ONV. V roce 1989 během sametové revoluce je Ing. Milan Ptáček zmiňován coby předseda MNV v Uherském Hradišti a jako první v Československu začal oficiálně používat pro tuto funkci oslovení "starosta", které se pak ujalo a používá se dodnes. Spolupracoval s organizátory Sametové revoluce, dokonce dal k dispozici i budovu radnice, přístup do větších prostor, přístup k telefonu, přístup k rozmnožovacím zařízením, k publikování ve Slovácké jiskře, přístup do zpravodaje UH, přidělení uzamykatelných vývěsních skříněk pro potřeby OF. Ač člen KSČ, je popisován pamětníky jako pragmatik, který průběhu převratu nebránil.

Jiří Pazderák

Narozen 20. 3. 1931 v Komárově, zemřel v roce 2014. Elektroinženýr a vědec, profesně spojen s Výzkumným ústavem rozhlasu a televize . Zaměřen na výzkum v oblasti vizuálního vnímání s důrazem na elektronické systémy snímání, zpracování a reprodukce obrazu. Úzce také spolupracoval se Skupinou televizní a multimediální techniky na FEL ČVUT. Literatura v oboru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze
Lidé také hledají

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet