Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Augustin Zimmermann

Zuzana Kultánová

Kniha Zlín | 2016

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 196 stran
Jazyky: česky
Edice: WALT 6x
Vydání: Vydání první
ISBN: 978-80-7473-421-2
Vydáno v: Zlín
Poznámka: obálka Radek Jahůdka
Vystaveno: čt 29. října 2020 16:29
Číslo položky: 124079

Augustin Zimmermann, hlavní protagonista novely, jejíž děj se odehrává v šedesátých letech devatenáctého století, představuje až archetypální model nešťastného člověka. Zatímco svět kolem něj prodělává prudké změny průmyslové revoluce, produkuje a prosperuje, jeho rodina se potýká s existenční krizí, jež se v důsledku jeho alkoholismu a bezútěšného pokusu uspět v novém světě, stále zhoršuje. Augustinova nevyjasněná minulost, podivný neklid a lstivá povaha vrhnou temný stín na celou rodinu, která zabředává do stále větší beznaděje a propadá se hlouběji na společenské dno, odkud není cesta zpět. Děj tragicky vyvrcholí v tehdejším vyhoštěném pražském Josefově, místě bídy, jež byl po staletí uzavřeným židovským ghettem.
Novela debutující prozaičky Zuzany Kultánové je inspirována skutečným příběhem Augustina Zimmermanna a jeho dětí, autorce se však podařilo na pozadí historických událostí a kulis staré Prahy zachytit nadčasový příběh o bláhové touze hlavní postavy vymanit se ze své přirozenosti a temných vášní, jež mají za následek řadu osudových chyb.

Komentáře ke knize
Zuzana Kultánová

Zuzana Kultánová je česká spisovatelka. Vystudovala bohemistiku na Ostravské univerzitě, posléze byla šéfredaktorkou časopisu Opičí revue. Za svou knižní prvotinu „Augustin Zimmermann“ byla nominována na cenu Magnesia Litera - DILIA Litera pro objev roku a získala Cena Jiřího Ortena. Román Augustin Zimmermann byl v roce 2019 zpracován v Českém rozhlasu jako četba na pokračování. Účinkuje: Kajetán Písařovic, rozhlasová úprava: Klára Fleyberková, režie: Petr Mančal.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více