Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Atlantida-ostrov ohně

Jiří Svoboda, Anna Bauerová, Maciej Kuczyński

Mladá fronta | 1978


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 132
Jazyky: česky
Překladatel: Anna Bauerová
Edice: 105. svazek ed. Edice 13 172x
Vydání: 1
ISBN: 23-020-78
Vydáno v: Praha
Náklad: 28 000 ks
Poznámka: obálka Milan Kopřiva
Vystaveno: po 26. září 2022 14:21
Číslo položky: 407877

Vědeckofantastický román o mladém barbaru, jenž po objevení vysoké technické úrovně a zejména pokrokového společenského zřízení na bájné Atlantidě odchází po zkáze ostrova do rodné země s myšlenkou o lepším možném světě.

Komentáře ke knize
Anna Bauerová

Anna Bauerová byla česká kunsthistorička a spisovatelka. Napsala několik populárně-naučných knih a řadu historických románů. Zaměřovala se zejména na období, kdy v Čechách žili Keltové. Vystudovala historii, kunsthistorii a muzeologii na Filozofické fakultě Karlovy univerzity v Praze. Působila v oblasti památkové péče a správě muzejních fondů ve Středočeském kraji, zpracovala publikaci Národní kulturní památky Středočeského kraje, připravila řadu výstav i stálých expozic. Ve vlastní tvorbě postupně přešla od literatury populárně-naučné k psaní historických románů.

Jiří Svoboda

Ing. Jiří Svoboda pracoval jako matematik ve výpočetním středisku Elektromontážních závodů v Praze. O problematiku klimatu se zajímá od 70. let. Je autorem několika publikací o kolísání klimatu v historii lidstva a o vlivu podnebí na vývoj společnosti. Odmítá názor o antropogenní příčině klimatických změn. Připouští sice, že emise skleníkových plynů světové klima ovlivňují, mnohem větší váhu však přisuzuje přírodním faktorům, nyní hlavně změnám sluneční aktivity, která je v posledních letech nízká. Neobává se proto oteplování, naopak, očeká pokles průměrných globálních teplot o 1 až 1,5 stupně Celsia. Chladná fáze prý potrvá do roku 2030 až 2040. Kvůli svým názorům bývá příležitostně terčem kritiky ze strany vystudovaných klimatologů. Jiří Svoboda je autorem těchto knih: Jak to bylo s Atlantidou , Velká kniha o klimatu Zemí koruny české , Utajené dějiny podnebí , Amerika - záhada dvou tisíciletí , Utajené dějiny podnebí .

Maciej Kuczyński

Maciej Kuczyński byl polský spisovatel, reportér, inženýr, architekt, speleolog, polárník, horolezec a cestovatel, autor knih pro děti a mládež, včetně vědeckofantastických próz.. Kuczyński vystudoval architekturu na Technické univerzitě v Krakově a v letech 1952–1956 pracoval jako architekt. Poté působil v Polské akademii věd jako vedoucí arheologických a paleontologických vědecko-výzkumných výprav a řídil expedice Polského horolezeckého svazu do nejhlubších jeskyň v Polsku, na Kubě, v Československu, Maďarsku, Bulharsku, Francii a v Mexiku. Dále se mimo jiné podílel na geofyzikálních polárních expedicích na Špicberky, na finském subpolárním ekologickém výzkumu jezer v Laponsku a na polsko-amerických expedicích řešících znečištění ledovců , které ho přivedly na vrcholky hor v Himálaji, na Mount Stanley v Africe a na Mount McKinley na Aljašce. Patří k průkopníkům polské speleologie, od roku 1982 byl členem Explorers Clubu v New Yorku a od roku 1985 čestným členem Polského horolezeckého svazu. Jako spisovatel debutoval roku 1961. Jeho díla jsou určena především pro děti a mládež. Všímá si různých záhad a píše také vědeckofantastickou prózu. Roku 1976 obdržel za román "Zwycięzca" literární cenu polského skautského hnutí a roku 1980 ocenění od IBBY.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet