Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ars longa, vita brevis : umění je nekonečné, život je krátký (Hyppocrates) : umění ze sbírky České pojišťovny ve výstavách ke 170. výročí jejího vzniku

Gema Art | 1997


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Volná brož
Počet stran: 135
Jazyky: česky
ISBN: 80-86087-03-4
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 10. června 2020 15:19
Číslo položky: 102779

Kniha je formátu A3. Celá je tištěná na silném, křídovém papíře. Obsahuje reprodukce děl: M. Aleš, V. Hynais, A. Mucha, J. Šetzelík, J. Písecký, J. V. Myslbek, Fr. Ženíšek, J. Merta, V. Špála, Fr. Kavan a mnoho dalších. Kniha je rozdělena na šest částí: 1.č. K počátkům pojišťovnictví, 2.č. Idea vzájemnosti, 3.č. Nejbezpečnější kotva v bouři života, 4.č. Obrazová část, 5.č. Epochy, koncepce a sbírky, 6.č. Seznam vystavovaných děl.
----------------------
U příležitosti 170. výročí vzniku První české vzájemné pojišťovny, k jejímuž odkazu se Česká pojišťovna hlásí, byla část vzácné kolekce v roce 1997 postupně představována na výstavách v Českém Krumlově, Litomyšli, Plzni a Pardubicích. Cyklus vrcholil expozicí nazvanou Ars longa vita brevis (což je citát z Hippokrata: Umění je nekonečné, život krátký), kterou bylo možné do 20. ledna zhlédnout v Paláci Kinských na Staroměstském náměstí v Praze.
Jednu z nejhodnotnějších částí kolekce sbírky České pojišťovny představují díla shromážděná na přelomu minulého a našeho století. Jde zejména o díla příslušníků tzv. generace Národního divadla. Početně je tu zastoupena také krajinářská tvorba romantiků, impresionistů i realistů.

Komentáře ke knize
Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více