Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ani pták nezazpíval

Farley Mowat, Jiří Brázda

Naše vojsko | 1983


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 262
Jazyky: česky
Překladatel: Michaela Storchová, Zdeněk Storch, Z Storch
Edice: 52. svazek ed. Hvězda 38x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 28-114-83
Vydáno v: Praha
Náklad: 75 000 ks
Poznámka: obálka Jan Solpera
Vystaveno: út 4. ledna 2022 10:48
Číslo položky: 262185

V autobiograficky laděné knize se autor vrací k vlastním válečným zážitkům, jež v něm zanechaly nesmazatelné stopy. Rekonstruuje průběh invaze spojeneckých jednotek na Sicílii a do Itálie, známé pod krycím názvem operace Husky. Děj knihy se odvíjí od roku 1939, kdy se mladý Farley hlásí do kanadského dobrovolnického sboru a po nekonečných měsících výcviku se v létě 1943 konečně ocitne na palubě jedné z lodí invazního konvoje.

Komentáře ke knize
Farley Mowat

Farley McGill Mowat byl kanadský anglicky píšící prozaik, novinář, přírodovědec, environmentalista a cestovatel. Mowat vystudoval zoologii na Torontské univerzitě. Evropu poznal během 2. světové války, pak procestoval severní Kanadu. Zde se zabýval sledováním zvěře v jejích přirozených podmínkách , zajímal se o původní obyvatele Eskymáky a o probíhající změny v přírodě vyvolávané pronikáním civilizace do vnitrozemí kanadského severu. Jeho pozorování jsou významná z hlediska biologického, ekologického i etnografického a je na nich založeno i jeho literární dílo. Mowat je autorem mnoha reportáží a dobrodružných i populárně-naučných knih pro dospělé i pro mládež. Pro hlubokou znalost popisované problematiky a osobitý autorský styl se stal jedním z nejpřekládanějších kanadských spisovatelů 20. století . Roku 1981 obdržel nejvyšší kanadské civilní vyznamenání - stal se Důstojníkem Řádu Kanady.

Jiří Brázda

JUDr. Jiří Brázda byl státní notář v Mělníku a autor knih týkajících se notářství. Narodil se v rodině pražského advokáta, protože byly za za druhé světové války uzavřeny vysoké školy, vyučil se čalouníkem, poté byl totálně nasazen na území Německa a po jejím skončení vystudoval právo. Stal se notářský koncipientem a posléze státním notářem, svůj profesní život prožil jako státní notář v Mělníku, kde byl i vedoucím státním notářem. Od sedmdesátých let 20. století navazoval kontakty s notáři v zahraničí, což po roce 1989 usnadnilo obnovu českého soukromého notářství a značně zvýšilo prestiž českých notářů v mezinárodním kontextu. Za své zásluhy se stal čestným prezidentem Notářské komory České republiky, dne 7. února 1997 převzal ve Vídni vyznamenání za zásluhy o rakouské notářství a na základě rozhodnutí Stálé rady Mezinárodní unie notářství ze dne 14. června 2000 obdržel v říjnu 2001 in memoriam Řád o zásluhy o UINL. Notářský pitaval vyšel rovněž v německém překladu v Bonnu v roce 1998.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více