Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Angličtina pro pokročilé - Vysokošk učeb. pro stud. filoz. fak. 2.

Jaroslav Peprník

Fin | 1995


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 407
Jazyky: česky , anglicky
Edice: Jazykové učebnice 0x
Vydání: 4., upr. vyd
ISBN: 80-7182-072-5 (brož)
Vydáno v: Olomouc
Vystaveno: po 29. března 2021 15:36
Číslo položky: 166256

Učebnice je určena jak pro oborové studium angličtiny (třetí a čtvrtý ročník na filozofických fakultách), tak i pro širší veřejnost. První dvě vydání vyšla pod názvem Anglický jazyk pro filology.

Učebnice obsahuje 40 lekcí s různými tématy, ke každému tématu je několik textů. Za nimi následuje souhrn další slovní zásoby, pomocí níž se téma lekce může rozvádět do větších podrobností. Každou lekci uzavírá opakovací cvičení.

Komentáře ke knize
Jaroslav Peprník

Prof. PhDr. Jaroslav Peprník, CSc., je český filolog, lingvista, amerikanista a autor řady monografií i učebnic zabývající se anglosaským světem a anglickým jazykem. Během studia na gymnázium byl totálně nasazen. Po skončení 2. světové války studoval anglický jazyk a historii na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Je zastáncem demokratických principů a tradic, což nebylo pohodlné tehdejšímu totalitnímu režimu. V letech 1950–1954 byl nucen sloužit u pomocných technických praporů . Svou práci zaměřuje především na anglosaský svět a jeho postavení, úlohu v nynějším světě. Svůj dlouhodobý zájem o anglicky hovořící svět a zkušenosti sepsal v dvou prozatím vydaných monografiích. Celkem vydal na 10 skript, celou řadu dalších publikací a zabývá se též mj. lektorováním cizích rukopisů a překladem různých materiálů. Od roku 1954 působí jako profesor anglistiky a amerikanistiky na FF Univerzity Palackého v Olomouci. Přednáší zejména lexikální sémantiku, varianty angličtiny ve světě a historicko-kulturní geografický rozbor Velké Británie a USA.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více