Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Angličtina pro jazykové školy III.

Jaroslav Peprník, Stella Nangonová, Don Sparling

Fortuna | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 367
Jazyky: česky , anglicky
Vydání: Vyd. 7., ve Fortuně 3
ISBN: 80-7168-794-4
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 27. září 2021 10:08
Číslo položky: 224760

Tento svazek je třetí ze čtyřdílné učebnice. Obsahuje 18 lekcí a je určen pokročilým studentům. Novým prvkem ve struktuře lekce je oddíl Word Study - rozbor souborů slov z určité významové oblasti. Cílem je především uvést v systém již osvojenou slovní zásobu. Dodatková četba je zaměřena na další aspekty angloamerických reálií, ale též na některá fakta z českého prostředí, jež by mohla zajímat cizince.
Populární čtyřdílná řada učebnic anglického jazyka je vhodná pro všechny střední školy, pro jazykové školy, pro jazykové kurzy i pro samostudium. Ke každé učebnici je vydán Klíč a audionahrávka.

Komentáře ke knize
Jaroslav Peprník

Prof. PhDr. Jaroslav Peprník, CSc., je český filolog, lingvista, amerikanista a autor řady monografií i učebnic zabývající se anglosaským světem a anglickým jazykem. Během studia na gymnázium byl totálně nasazen. Po skončení 2. světové války studoval anglický jazyk a historii na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Je zastáncem demokratických principů a tradic, což nebylo pohodlné tehdejšímu totalitnímu režimu. V letech 1950–1954 byl nucen sloužit u pomocných technických praporů . Svou práci zaměřuje především na anglosaský svět a jeho postavení, úlohu v nynějším světě. Svůj dlouhodobý zájem o anglicky hovořící svět a zkušenosti sepsal v dvou prozatím vydaných monografiích. Celkem vydal na 10 skript, celou řadu dalších publikací a zabývá se též mj. lektorováním cizích rukopisů a překladem různých materiálů. Od roku 1954 působí jako profesor anglistiky a amerikanistiky na FF Univerzity Palackého v Olomouci. Přednáší zejména lexikální sémantiku, varianty angličtiny ve světě a historicko-kulturní geografický rozbor Velké Británie a USA.

Stella Nangonová

Narozena 31. 8. 1938 ve Frenštátě pod Radhoštěm, zemřela 8. 7. 2020 v Ostravě. Filoložka, anglistka, učebnice a didaktické materiály k výuce angličtiny.

Don Sparling

Narodil se v kanadské Ottawě. Na Torontské a Oxfordské univerzitě vystudoval anglický jazyk a literaturu. Do Československa poprvé přicestoval pár týdnů po před 21. srpnem 1968, v březnu 1969 nastoupil jako lektor do brněnské Státní jazykové školy. V letech 1970-1977 vyučoval angličtinu v Praze, poté v letech 1977-2009 působil na Masarykově univerzitě coby učitel na katedře anglistiky, odkud přešel jako zakladatel a ředitel do Centra zahraničních studií. Jako manažer vedl několik let Brno Expat Centre. Obdivuje slovácký folklor .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet