Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Angličtina pro jazykové školy 1. [díl], Metodický průvodce.

Jaroslav Peprník, Stella Nangonová, Eva Zábojová

Státní pedagogické nakladatelství | 1981


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 263, [1]
Jazyky: česky
Edice: Učebnice pro jazykové školy 51x, Metodické příručky k učebnicím 3x
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 9. února 2021 17:07
Číslo položky: 152120

Učebnice pro začátečníky, orientovaná i na občasné studium bez vedení učitele. Cvičení jsou sestavena tak, že umožňují vlastní kontrolu zvládnutí učiva. Knihu doplňuje anglicko-český slovníček, shrnující všechnu použitouslovnízásobu, a česko-anglický slovníček, obsahující materiál jen k překladovým cvičením.

Komentáře ke knize
Jaroslav Peprník

Prof. PhDr. Jaroslav Peprník, CSc., je český filolog, lingvista, amerikanista a autor řady monografií i učebnic zabývající se anglosaským světem a anglickým jazykem. Během studia na gymnázium byl totálně nasazen. Po skončení 2. světové války studoval anglický jazyk a historii na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Je zastáncem demokratických principů a tradic, což nebylo pohodlné tehdejšímu totalitnímu režimu. V letech 1950–1954 byl nucen sloužit u pomocných technických praporů . Svou práci zaměřuje především na anglosaský svět a jeho postavení, úlohu v nynějším světě. Svůj dlouhodobý zájem o anglicky hovořící svět a zkušenosti sepsal v dvou prozatím vydaných monografiích. Celkem vydal na 10 skript, celou řadu dalších publikací a zabývá se též mj. lektorováním cizích rukopisů a překladem různých materiálů. Od roku 1954 působí jako profesor anglistiky a amerikanistiky na FF Univerzity Palackého v Olomouci. Přednáší zejména lexikální sémantiku, varianty angličtiny ve světě a historicko-kulturní geografický rozbor Velké Británie a USA.

Stella Nangonová

Narozena 31. 8. 1938 ve Frenštátě pod Radhoštěm, zemřela 8. 7. 2020 v Ostravě. Filoložka, anglistka, učebnice a didaktické materiály k výuce angličtiny.

Eva Zábojová

Doktorát z filozofie získala přes obor - angličtina. Podílela se na učebnicích angličtiny.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu