Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů různých žánrů od světových autorů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými informacemi o jejich tvůrcích.

1) Nora Robertsová: Andělské vodopády – Po traumatickém zážitku z minulosti připadá Reece Gilmorové poklidné městečko Angel’s Fist obklopené divukrásnou přírodou Tetonského národního parku jako ráj na zemi. Doufá, že se jí tu podaří začít znovu, zklidnit pocuchané nervy a zmírnit úzkost, která se usadila v její mysli. Namísto toho ji čeká další zkouška. Náhodně se stane jedinou svědkyní brutální vraždy, a co víc, vraždy, po které nezůstala jediná stopa. Uvěří jí někdo, když je sotva schopná uvěřit sama sobě?

2) James Twining: Černé slunce – Jak souvisí krádež bezvýznamného obrazu z pražské synagogy s vraždou v londýnské nemocnici a krádeží dešifrovacího přístroje Enigma v americkém Marylandu? A proč si vrahové bývalého vězně z Osvětimi odnášejí mužovo předloktí s vytetovaným číslem? Nenápadná vlákna souvislostí se pozvolna řadí k sobě a vedou Toma Kirka, na slovo vzatého znalce a donedávna lupiče umění, k tajemství pečlivě střeženému už od druhé světové války. Jeho pátrání je o to nebezpečnější, že stejné stopy sleduje i nelítostný protivník, známý ve světě zločinu pod jménem Cassius, jenž má s Tomem navíc nevyřízené osobní účty.

3) Peter Mayle: Dobrý ročník – Ve chvíli největšího propadu své dosavadní kariéry londýnského finančníka dostává Max Skinner vyrozumění o nečekaném dědictví po strýci. Stává se majitelem statku s vinicí v Provence. V idylickém kraji žhnoucího slunce, přívětivé přírody a vřelých, rázovitých obyvatel se Max záhy cítí jako doma a začne podnikat rázné kroky na omlazení révy a vylepšení produkovaného vína. Brzy se ovšem ukáže, že na část dědictví má nárok také krásná mladá Američanka Christie, strýcova dcera, o níž Max neměl až dosud tušení, a že dlouholetý správce vinic Roussel nejedná s mladým Angličanem tak docela otevřeně.

4) John J. Nance: Orbit – Kip Dawson, nenápadný zástupce farmaceutické firmy a otec čtyř dětí nevěří vlastnímu štěstí, když vyhraje místo v komerčním vyhlídkovém letu do vesmíru. Pak ale dojde k nehodě a Kip zůstane na oběžné dráze sám, bez možnosti komunikace s řídicím střediskem. V zoufalství se rozhodne zanechat po sobě dětem pravdivé líčení vlastního života se všemi chybami a omyly, kterých se dopustil. Netuší ovšem, že z notebooku, do kterého svoje vzpomínky píše, se text vzápětí přenáší dolů na Zemi. Zatímco účtuje se životem a zoufale se pokouší o záchranu, stává se bezděky hrdinou, jehož osudy sleduje se zatajeným dechem celý svět.

Komentáře ke knize
Nora Roberts

Nora Robertsová, rodným jménem Eleanor Marie Robertson, pseudonymy J. D. Robb, Jill March, ve Velké Británii také Sara Hardesty je americká spisovatelka ženských, romantických a detektivních románů a novel. Jde o mnohonásobnou držitelku ceny Rita, která je udělována anglicky píšícím spisovatelům v romantickém žánru, je držitelkou i dalších oborových ocenění. Pochází ze Silver Spring v Marylandu jako jediná dcera z celkem pěti dětí z americké katolické rodiny. Po prvním sňatku se přestěhovala do Keedysville v Marylandu, kde krátce pracovala jako sekretářka, po narození dvou dětí se ale stala ženou v domácnosti. V únoru 1979 se rozhodla pro profesní dráhu spisovatelky, nicméně její začátky byly těžké, několik jejích prvních rukopisů bylo odmítnuto. Její vůbec první kniha Irský plnokrevník byla vydána v nakladatelství Silhouette v roce 1981. V roce 1983 se rozvedla, v roce 1985 se podruhé provdala a společně s novým manželem si posléze otevřela i své vlastní knihkupectví. Několik jejích knih bylo také zfilmováno, v roce 2007 i v roce 2009 byly zfilmovány hned čtyři její knihy . Nora Robertsová se okrajově věnovala i žánru fantasy. Je autorku trilogie Kruh :

Peter Mayle

Peter Mayle byl britský spisovatel humoristických románů, cestopisů a naučné literatury. Narodil se jako nejmladší ze tří dětí v Anglii, ale rodina se brzy přestěhovala na Barbados, kde byl otec koloniálním úředníkem a Peter tam v 16 letech ukončil školu. Kariéru začal roku 1955 jako číšník a řidič autobusu, od roku 1957 byl zaměstnán v londýnské kanceláři společnosti Shell Oil a dále ve společnosti Papert Koenig, jako manažer a textař v jejich reklamních pobočkách v USA a v Londýně. V 70. letech začal psát první populárně vzdělávací knihy pro mládež i pro dospělé, přispíval svými fejetony a povídkami do časopisů a přestěhoval se do Devonu. V roce 1985 se vzdal svého zaměstnání a v roce 1987 se přestěhoval do Provence, kde si dal zrekonstruovat starý statek v Ménerbes a začal tam psát knihy o životě, kultuře a mentalitě obyvatel jižní Francie. Zvláštní pozornost věnoval oslavě krajiny jižní Francie . Napsal 42 románů a novel, převážně humoristických, cestopisných a gastronomických a autobiografickými prvky, někdy s kriminální zápletkou. Jeho práce byly přeloženy do více než 20 jazyků, z nich dvě nejúspěšnější byly tak populární a adresné popisem vesnic v departementu Vaucluse , že autor před návštěvami dotěrných čtenářů v roce 1997 uprchl a odstěhoval se na Long Island v New Yorku. Po kratší době se však vrátil zpět na jih Francie. Zemřel v nemocnici nedaleko svého domu.. Ze dvou manželství měl tři syny a dvě dcery. V článku byly použity údaje z anglické a německé wikipedie.

James Twining

James Twining se narodil v Londýně, ale většinu dětství prožil v Paříži. Vystudoval francouzskou literaturu na univerzitě v Oxfordu. Po absolvování univerzity se však 4 roky zbýval investičním bankovnictvím. Poté založil firmu, kterou po třech letech prodal. Je ženatý a žije v Londýně. Časopis THE NEW STATESMAN ho zařadil mezi osm nejúspěšnějších britských podnikatelů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat