Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Andělé zkázy, Střepy, Podivuhodné pouto, Smrtící kód

Dick Francis, Ken Follett, Robert Crais, Kitty Rayová

2002


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 575
Jazyky: česky
Ilustrátor: John Hersey
Edice: Nejlepší světové čtení 159x
Vystaveno: čt 3. prosince 2020 20:33
Číslo položky: 133602

Publikace obsahuje čtyři světově úspěšné bestsellery anglických a amerických autorů ve zkrácené verzi.

Robert Crais: Anděl zkázy - policejní pyrotechnička přišla při výkonu povolání málem o život a výbuch téže bomby zabil jejího kolegu a přítele. O 3 roky později se ocitá na stopě zločince, který se zaměřuje právě na vraždy nejlepších pyrotechniků v zemi. Aby se sama nestala obětí, musí rychle jednat-už proto, že bombu pro ni chystá ještě někdo další.

Dick Francis: Střepy - sklo je krásný materiál, ale v nesprávných rukou se však může stát smrtící zbraní....

Kitty Rayová: Podivuhodné pouto - než se univerzitní profesorka stane svobodnou matkou, čeká ji dlouhé pátrání po rodinné minulosti a jedno závažné rozhodnutí.

Ken Follett: Smrtící kód - USA se snaží dostihnout Sovětský svaz v dobývání vesmíru a na mysu čeká na smrt 1.americká družice.Na washingtonském nádraží se zatím probouzí neznámý pobuda a pouští se do pátrání po své identitě. Záhy zjišťuje, že je zřejmě jediným, kdo může zabránit katastrofě při startu, ale ještě pořád si nevzpomíná, kde hledat důkazy...

Komentáře ke knize
Dick Francis

Dick Francis byl britský žokej, novinář a spisovatel detektivních románů. V roce 1939 narukoval do Královského letectva a ve druhé světové válce byl nejprve leteckým mechanikem, později pilotem bombardéru. Roku 1948 se stal profesionálním žokejem, kterým byl až do roku 1956. Během své kariéry vyhrál značné množství dostihů a v sezóně 1953/1954 se stal žokejem šampiónem. Po ukončení jezdecké kariéry se stal sportovním novinářem London Sunday Express, kde se věnoval dostihům. Redaktorem tohoto časopisu zůstal až do roku 1973. Od roku 2000 žil na Kajmanských ostrovech. Od roku 1962 vydával jednou ročně novou knihu, svoji spisovatelskou činnost přerušil po smrti své ženy , další román vydal v roce 2006 a následující čtyři napsal v letech 2007–2010 spolu se svým synem Felixem. Všechny jeho detektivky se zabývají dostihovým sportem, hlavní hrdina s ním má vždy něco společného buď přímo nebo nepřímo . Ve více příbězích vystupuje Sid Halley, jemuž zranění ukončí jezdeckou kariéru a který se následně stává vyšetřovatelem. Mnohá jeho díla přeložila do češtiny Jaroslava Moserová. Získal několik prestižních ocenění:

Ken Follett

Ken Follett je britský spisovatel, autor thrillerů a historických románů.

Robert Crais

Robert Crais je americký spisovatel, autor detektivních románů, z nichž mnohé obdržely literární ceny. Jeho dílo je překládáno i do češtiny. Narodil se v Independence v Louisianě, poblíž Baton Rouge. Jeho otec pracoval v ropné rafinerii, vyrůstal jako jedináček.. Než začal psát, studoval na Státní univerzitě v Louisianě strojní inženýrství. V roce 1976 se přestěhoval do Hollywoodu, kde se uplatnil jako scenárista televizních seriálů a filmů, např. Hill Street Blues, Cagney & Lacey a Miami Vice. Za scénář k Hill Street Blues získal nominaci na cenu Emmy. V polovině 80. let začal psát romány. Roku 1987 uveřejnil první z nich s názvem The Monkey's Raincoat, za který obdržel Anthony Award za nejlepší prvotinu. V tomto románu už vystupují dva protagonisté jeho pozdějších románů: soukromý detektiv Elvis Cole a jeho přítel Joe Pike. Jedním z hlavních témat Craisových románů je čest a osobní integrita jako základní životní hodnota. V roce 2005 byl zfilmován jeho román Rukojmí v hlavní roli s Bruce Willisem. Crais žije v Santa Monica v Kalifornii. séŕie Elvis Cole a James Pike Mimo sérii Elvis Cole a James Pike 2000: Demolition Angel 2001: Hostage 2006: The Two-Minute Rule 2013: Suspect V tomto článku byl použit překlad textu z článku Robert Crais na anglické Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více