Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Amerikou od severu k jihu PODPIS AUTORA : na dobrodružné cestě od Severního ledového oceánu do Ohňové země

Leoš Šimánek

Action-Press | 1999


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 216
Jazyky: česky
Překladatel: Michael Květoň
Vystaveno: po 18. ledna 2021 10:06
Číslo položky: 143975

Kniha zážitků z dvouleté dobrodružné cesty Leoše Šimáčka, českého cestovatele, fotografa a spisovatele. Tentokrát Amerikou od severu k jihu.

Kniha začíná líčením traperského způsobu života v Kanadské divočině na Yukonu v zimních měsících. Pobyt v panenské divočině končí a Šimánek se přesouvá na ranč v divokých kalifornských horách. Stopem projíždí půlku Ameriky. Žije mimo civilizaci v zapomenutých končinách hor Sierra Madre a setkává se s příslušníky různých indiánských kmenů. Cesta pokračuje napříč Kolumbií, oklikou přes Galapágy, k jihu. Vystoupá za obyvateli horských výšin Cordillery Blanca v Peru a přes jezera v argentiské Patagonii dorazí až k nejjižnějšímu výběžku jihoamerického kontinentu ve východní části Ohňové země. Čtivý cestopis obsahuje příběhy a popisuje setkání s lidmi v neznámých a zapadlých koutech světa.

Komentáře ke knize
Leoš Šimánek

Leoš Šimánek je český cestovatel a spisovatel. Narodil se v Chocni a po dokončení studia stavebního inženýrství krátce pracoval v oboru, ale brzy odešel do Německa. Přes hranice se dostal díky okopírovanému razítku. Zde získal státní občanství, stejně jako v Kanadě, kde později také žil. Zpět do Československa se vrátil až v roce 1990. Zpočátku své expedice podnikal sám, později se svou manželkou a dětmi. O svých cestách napsal řadu knih, například o cestování v Austrálii, Rusku, Aljašce, Novém Zélandu a nejčastěji Kanadě. Rovněž je autorem dobrodružného románu V zajetí polární zimy. Dále také dělal turné po Česku se svými diashow. Rovněž se věnoval horolezectví, provedl například prvovýstup na třítisícovku Mount Queen Bess. Se svými dvěma přáteli rovněž provedl prvovýstup na tehdy bezejmennou dvoutisícovku, kterou pojmenovali jako Friendship Mountain.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet