Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Album vzpomínek DEDIKACE KAREL MEVALD

Karel Mevald, Karel Mevald

Orego | 2008


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 159
Jazyky: česky
ISBN: 978-80-86741-80-2 (brož.)
Vydáno v: [Říčany u Prahy]
Vystaveno: po 25. října 2021 15:57
Číslo položky: 235146

Lovec okamžiku – profesionální fotoreportér, od kterého čtenář očekává, že bude u toho, až se ve vteřině či dokonce jejím zlomku stane to, co se už nikdy nebude opakovat.
Pro tu vteřinu okamžiku, stejně jako vteřiny zcela jiné, musel se fotoreportér nervovat a stresovat při stovkách a tisícovkách reportáží, před které ho žurnalistika, jeho milenka i macecha v jedné osobě, postavila. Před časem to spočítal. Za půl století nalovil čtvrt milionu snímků. Pocházejí z nejrozličnějších revírů: od rodného Českého ráje po „obyčejná“ pražská zákoutí. Od Gagarina a Karla Gotta po Wericha a Zátopka, od večerní Paříže po mlčící sfingu v egyptské poušti, od debaty v televizi po česká čtyřčata, od šarvátek ve sportu po melancholii malostranských střech. Momentky, krajiny, portréty. Lidé a lidé. Lidé v politice i lidé ve všedním životě. Prezidenty, podnikatele, herce i dělníky. Málokdo ví, že má ve své fototéce i přes tři sta portrétů členů Národního divadla. Škála zájmů je široká až obdivuhodně. Své zážitky a unikátní černobílé i barevné fotografie předkládá čtenáři v právě vyšlé knize.

Komentáře ke knize
Karel Mevald

Karel Mevald je český fotograf a fotožurnalista. Vyučil se fotografem a absolvoval grafickou školu v Hradci Králové. V roce 1951 nastoupil do ČTK jako fotolaborant. V roce 1954 se stal redaktoem - fotoreportérem. Nejprve měl na starosti fotografie z oboru strojírenství. Později se díky své profesionalitě ale také díky stranické loajalitě stal fotografem politických oficialit a prezidentů . Fotografoval rovněž start a přistání kosmonauta Vladimíra Remka.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více