Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Album starých pohlednic - Krušné hory - Album alter Ansichtskarten vom Erzgebirge : Chomutovsko, Karlovarsko, Sokolovsko, Kraslicko = Album alter Ansichtskarten vom Erzgebirge (westlicher Teil) : das Gebiet von Komotau, Karlsbad, Falkenau, Graslitz

Pavel D Vinklát, Pavel Koukal

Graphis | 2009

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 153
Jazyky: česky , německy
Překladatel: Herta Novotná
Edice: Album starých pohlednic 8x, Alba starých pohlednic = 0x
Vydáno v: Liberec
Vystaveno: čt 17. června 2021 9:56
Číslo položky: 196354

Další kniha populární edice historických pohlednic mapuje západní část Krušných hor, navazuje tak na první knihu, která vyšla v roce 2006. Toto severočeské pohoří v dobách největšího rozmachu pohlednic představovalo turisticky velmi oblíbenou a přírodovědně bohatou oblast, jádro knihy tvoří především pohlednice z let 1900-1920. Projdeme s nimi hlavní západní horský hřeben, vstoupíme na samoty krušnohorských osad i do zašlých časů podhorských obcí, navštívíme rozhledny Klínovec, Plešivec, Tisovský vrch, Blatenský vrch, významné historické památky Chomutova, Jirkova, Klášterce nad Ohří, Ostrova, Jáchymova, Sokolova či Kraslic. Překročíme také státní hranici a nahlédneme na německou stranu hor. Kniha představuje soubor téměř tří set nejkrásnějších a nejzajímavějších pohlednic pečlivě vybraných z mnoha muzejních a soukromých sbírek. A jelikož se jedná o vůbec první takto zaměřenou publikaci, přinese jistě mnoho nového a zajímavého nejen místním obyvatelům, ale i všem ostatním návštěvníkům Krušných hor. 

Komentáře ke knize
Pavel D Vinklát

Narodil se 27. listopadu 1959 v Jablonci nad Nisou a od pěti let bydlel v Liberci na Králově Háji. Absolvoval Fakultu tělesné výchovy a sportu UK v Praze, v letech 1984–9 učil na SPŠ textilní v Liberci a následné čtyři roky byl dramaturgem libereckého Experimentálního studia. V roce 1995 spoluzaložil a vydával vlastivědný časopis Jizerské a Lužické hory a do roku 2000 byl jeho šéfredaktorem. Od roku 1997 se jako redaktor věnuje také knižní tvorbě, nejdříve v Nakladatelství 555 a po roce 2001 s manželkou Květou v nakladatelství Knihy 555. Je autorem či spoluautorem několika publikací . Od roku 2002 je redaktorem měsíčníku Krkonoše – Jizerské hory a současně se zabývá vlastivědnou a přírodovědnou publicistikou, píše poezii, fotografuje a skládá písně. V roce 1981 spoluzaložil a dosud je dramaturgem folkového festivalu Jizerská nota v Hejnicích. Od roku 1971 se věnoval závodně a později i trenérsky sportovní gymnastice, rekreačně se zabývá lyžováním, horolezectvím, vodáctvím a má rád volný pobyt v horské přírodě. Žije v Bílém Potoce pod Smrkem.

Pavel Koukal

Pavel Koukal, duchcovský patriot, novinář, publicista, vlastivědný pracovník, regionální historik, památkář, ekologický aktivista, sokolský vzdělavatel a organizátor kulturních akcí a výstav se narodil 13. května 1944 v Roudnici nad Labem. Po osvobození se celá rodina vrátila do Duchcova, odkud pocházela. Pavel Koukal vystudoval duchcovské gymnázium a krátce studoval na Pedagogické fakultě v Ústí nad Labem. Málokdo ví, že byl s několika nadšenci spolutvůrcem myšlenky převzetí a využití duchcovského zámku, nadšeně se věnoval jeho obnově, aby později stanul v jeho čele. Ve druhé polovině 80. let profesionálně přešel ke svému koníčku – novinářskému povolání. Je neúnavným členem a hybatelem prvků občanské společnosti – vzpomeňme jen předlistopadovou Společnost pro záchranu Jezeří, byl jedním z iniciátorů založení Společnosti přátel města Duchcova a Československé společnosti G. Casanovy se sídlem v Duchcově. Stál u snah o záchranu severočeských Libkovic a u znovuobnovení činnosti duchcovského Sokola. Stejně tak se snaží především Duchcov popularizovat v desítkách publikací, stovkách výstav, ale hlavně neustálým hledáním kořenů města, jeho hodnot a možností obnovy. Bohužel, dne 4.3.2014 Pavel Koukal zemřel.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu