Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Album starých pohlednic - Jeseníky - pohlednice zapůjčili: Státní okresní archiv Jeseník, Vlastivědné muzeum Olomouc, Gymnázium a Sportovní gymnázium Vrbno pod Pradědem [..]. : Album alter Ansichtskarten von Altvatergebirge

Květoslav Growka, Pavel D Vinklát

Nakladatelství 555 | 2002


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 155
Jazyky: česky , německy
Edice: Album starých pohlednic 8x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-86660-00-1 (váz.)
Vydáno v: Liberec
Vystaveno: st 20. října 2021 9:23
Číslo položky: 232399

Další kniha populární edice mapuje turisticky oblíbenou a přírodovědně bohatou oblast Moravy. Nejvyšší moravské pohoří bylo vždy v zájmu vydavatelů pohlednic, a zvláště jejich tvorba z let 1900–1920 tvoří jádro knihy. Díky pohlednicím, které jsou v mnohém objevné i pro místní obyvatele, vstoupíme do zašlých časů hor, na hlavn í vrcholy s rozhlednami a horskými boudami, do údolí s vodopády a říčkami, do prostředí lázní Jeseník či Karlovy Studánky ad. V souboru 300 nejzajímavějších pohlednic, vybraných z osmi sbírek, nechybí podhorská města Šumperk, Vrbno pod Pradědem, ani Zlaté hory, Rychlebské hory a Králický Sněžník.

Komentáře ke knize
Pavel D Vinklát

Narodil se 27. listopadu 1959 v Jablonci nad Nisou a od pěti let bydlel v Liberci na Králově Háji. Absolvoval Fakultu tělesné výchovy a sportu UK v Praze, v letech 1984–9 učil na SPŠ textilní v Liberci a následné čtyři roky byl dramaturgem libereckého Experimentálního studia. V roce 1995 spoluzaložil a vydával vlastivědný časopis Jizerské a Lužické hory a do roku 2000 byl jeho šéfredaktorem. Od roku 1997 se jako redaktor věnuje také knižní tvorbě, nejdříve v Nakladatelství 555 a po roce 2001 s manželkou Květou v nakladatelství Knihy 555. Je autorem či spoluautorem několika publikací . Od roku 2002 je redaktorem měsíčníku Krkonoše – Jizerské hory a současně se zabývá vlastivědnou a přírodovědnou publicistikou, píše poezii, fotografuje a skládá písně. V roce 1981 spoluzaložil a dosud je dramaturgem folkového festivalu Jizerská nota v Hejnicích. Od roku 1971 se věnoval závodně a později i trenérsky sportovní gymnastice, rekreačně se zabývá lyžováním, horolezectvím, vodáctvím a má rád volný pobyt v horské přírodě. Žije v Bílém Potoce pod Smrkem.

Květoslav Growka

Narozen 1956. Mgr., slezský vlastivědný pracovník a numismatik, autor a editor prací z oborů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet