Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Aeskulapův úsměv

Svatopluk Káš, Josef Káš

Státní zdravotnické nakladatelství | 1969

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 210
Jazyky: česky
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 28. října 2020 11:37
Číslo položky: 123700

MUDr. Svatopluk Káš převzal a místy upravil některé z lékařských anekdot, sebraných jeho otcem MUDr. Josefem Kášem v knížce Aeskulap v bačkorách a v nedokončeném rukopise dalšího připravovaného svazku, a doplnil je historkami, které načerpal z vyprávění kolegů i z jejich písemných záznamů. Vzniklo tak originální dílko s úsměvem zastihující lékařské autority jednotlivých specializací i celé medicínské prostředí v humorných situacích.

Komentáře ke knize
Svatopluk Káš

Svatopluk Káš byl český lékař-neurolog, spisovatel, publicista a humorista. Byl synem zakladatele hudebního sdružení Kocourkovští učitelé Josefa Káše. Byl znám především svou zálibou v medicínském humoru.

Josef Káš

MUDr. Josef Káš byl lékař, divadelní ochotník a hudební skladatel, syn dobrušského lékaře a div. ochotníka Františka Káše, otec lékaře a spisovatele MUDr. Jaroslava Káše. S několika přáteli, mezi nimiž byl i další dobrušský rodák Karel Hrnčíř, založili později známý a úspěšný sbor Kocourkovských učitelů. V jejich repertoáru byly zejména aktuální písně reagující na dobové události či tehdy oblíbený žánr kupletů. Káš pro pěvecký sbor Kocourkovských učitelů zkomponoval mnohé hudební skladby. Za svého působení v Dobrušce Josef Káš vedl jako režisér ochotnické divadlo. Je autorem rukopisu Z dějin dobrušských ochotníků v 19. století.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více