Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Advokát - O dravcích v právní džungli : [1.] - o dravcích v právní džungli

Václav Láska

Jota | 2014


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 280
Jazyky: česky
Edice: Real fiction 0x, 1. svazek ed. Tomáš Krása 0x, Jota - Real fiction 0x
ISBN: 978-80-7462-653-1
Poznámka: obálka René Senko
Vystaveno: so 12. června 2021 12:26
Číslo položky: 194588

Elitní vyšetřovatel Tomáš Krása se někomu stal nepohodlným a byl přinucen odejít od policie. Dává se na advokátskou dráhu a využívá přitom své zkušenosti i bývalé styky. I když se teď jeho živobytím stal svět práva, myšlením zůstává policistou. Případy, které řeší, nám připadají povědomé. Není divu, chrlí je na nás dnes a denně média. Korupce, násilí, vydírání, únos dítěte, prostituce, finanční machinace, politické intriky — to vše je zpracováno do rychle se odvíjejícího vyprávění, v němž se nám představuje ožehavá přítomnost. Autor se v ní pohybuje zasvěceně a mimo jiné nám sděluje, že neexistuje černobílá a že hranice mezi dobrem a zlem, právem a bezprávím jsou poněkud nezřetelné. Zjišťuje to i hlavní hrdina. Není bezchybný, a už vůbec ne dokonalý, ale neztrácí smysl pro čest a spravedlnost. Zákonitě se tak dostává do střetů s těmi, kdo mají moc, ale žádné zábrany. Jedno z těchto střetnutí vrcholí v dramatickém závěru...
Václav Láska je senátor, právník a bývalý policista. Přestože zdůrazňuje, že kniha v žádném případě není jeho autobiografií, popis úplatků, podvodů a vydírání, které se mezi policisty i právníky dějí, je tak reálný, až z toho mrazí.Na motivy knihy vznikl film České televize Vysoká hra. V režii Jiřího Svobodyse v hlavních rolích představili Richard Krajčo, Ondřej Vetchý, Anna Fixová, Miroslav Donutil a Martin Finger.

Komentáře ke knize
Václav Láska

Narozen 4. 8. 1974 v Rakovníku. Advokát, senátor, bývalý policejní vyšetřovatel. Předseda správní rady Transparency International. Autor románů a knihy o hospodářské kriminalitě.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více