Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

A Titanic se potopil-

Erik Fosnes Hansen

Ivo Železný | 1994

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 379
Jazyky: česky
Ilustrátor: Vladimír Nárožník
Překladatel: Jarka Vrbová
Edice: Severská knihovna 10x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-237-0743-4 (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Vladimír Nárožník
Vystaveno: čt 2. prosince 2021 16:45
Číslo položky: 252056

Román se soustřeďuje na životní osudy sedmi hudebníků z různých koutů Evropy, kteří jsou najati na osudnou plavbu Titanicu.

Osud každého z hrdinů je sám o sobě napínavým příběhem. Jsou vesměs prvotřídními hudebníky, předurčenými ke skvělé kariéře, ale všichni mají buď vysoké nároky, nebo jiné překážky, které jim v ní brání. Účast na plavbě Titanicu je pro ně východiskem. Začátkem dubna 1912 je náhoda svede do Londýna, kde začíná jejich setkání s osudem.

Komentáře ke knize
Erik Fosnes Hansen

Studoval na waldorfských školách v Norsku a v Německu. Debutoval v roce 1985 románem Sokolí věž, který byl velice kladně přijat kritikou, tak čtenáři. Jeho druhý román, Žalm na konci cesty, v němž jsou líčeny jednotlivé životní osudy sedmi hudebníků až k jejich poslední společné zakázce, kterou je koncertování po čas plavby luxusního parníku Titanik, vyšel roku 1990 a stal se z něj světový bestseller. Dosud byl přeložen do třiceti jazyků; u nás vyšel roku 1994 pod názvem A Titanic se potopil. .. Jeho kniha Løvekvinnen byla v roce 2016 zfilmována. Za svůj další román, Zprávy o záštitě I, získal roku 1998 prestižní norskou cenu: Cenu knihkupců. Hansenovým oblíbeným motivem je nevysvětlitelná shoda náhod, která formuje lidský život. Ve svých posledních románech opouští brilantní vypravěč půdu realistického románu a nechává se unášet kouzlem neskutečnosti, svoluje k lehce nepravděpodobným situacím a drobným ztřeštěnostem. Zastává, že neexistuje žádný zákon, který by stanovoval jak psát román, a že je tedy dovoleno porušovat všechna pravidla.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více