Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

700 let města Turnova : 1272 -1972 : 1272-1972

Miroslav Štěpánek, Jan Knob

Měst. NV | 1972


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 122
Jazyky: česky
Vydání: 1
Vydáno v: Turnov
Náklad: 5 000 ks
Vystaveno: st 5. února 2020 9:50
Číslo položky: 86793

Zběžný pohled do dávné i nedávné minulosti Turnova doprovází množství fotografických snímků, převážně černobílých, ale i barevných, v nichž jsou představeny historické pamětihodnosti města a okolí i stopy tehdejšího budování. Záběry jsou zaměřeny na stavební celky i jejich detaily a nezapomínají ani na tamní tradiční i nejnovější charakteristické výrobky (granátové šperky, monokrystaly, optické materiály).
Publikace vydaná v roce 1972, kdy Turnov oslavil 700 let své existence. Úvodní slovo napsal František Koníček, tehdejší předseda MěstNV Turnov.
Jubilejní průvodce dějinami a přírodou města, které je srdcem Českého ráje.

Komentáře ke knize
Jan Knob

Jan Knob byl český spisovatel-prozaik, publicista a odborný vědecký pracovník, původním povoláním učitel. Po studiích na učitelském ústavu a absolutoriu pedagogiky na vysoké škole pracoval nejprve jako učitel na základních školách, později i na turnovském gymnáziu. V roce 1939 se stal ředitelem brusírny polodrahokamů v Turnově. V padesátých letech 20. století byl politicky perzekvován a pracoval jakožto pomocný dělník a technik, mimo jiné i v podniku LIAZ Jablonec. Od roku 1962 působil jako ředitel a vědecký pracovník vlastivědného Muzea v Turnově, kde se zabýval historií zdejšího kraje a odborným zkoumáním zdejšího broušení drahých kamenů. Patří mezi výrazné představitele českého ruralismu.

Miroslav Štěpánek

Narozen 10.1.1934 v Liberci, zemřel 2005. PhDr. CSc., historik, archeolog a lexikograf, věnoval se zejména encyklopedické činnosti.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více