Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

61 hodin

Lee Child, Michael Ridpath, Sarah Addison Allen, Martina Reilly

Reader's Digest Výběr | 2012


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 606
Jazyky: česky
Edice: Nejlepší světové čtení 153x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-7406-196-7 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 17. září 2021 13:15
Číslo položky: 222497

1) Lee Child: 61 hodin - Bývalý vojenský policista a známý tulák Jack Reacher rád bere spravedlnost do vlastních rukou. Tentokrát ho náhoda zavedla do zapomenutého města v Jižní Dakotě, kde právě udeřily kruté mrazy a vládne tu i jistý neklid. Brzy se ukáže, že za hranicemi města číhá vrah.

2) Martina Reillyová: Seznam přání - Dvanáctiletý Mark je plný pochybností a přeje si, aby všechno bylo jako dřív a mohli žít s mámou, tátou a bratrem jako šťastná rodina. Jenže se cosi zadrhlo. Mark si vezme do hlavy, že jejich bručounský soused Jeremy je Santa Claus, a jednoho dne mu doručí svůj seznam přání.

3) Michael Ridpath: Kde se snoubí šero se šerem - Napůl Islanďan, napůl Američan – detektiv Magnus Jonson je z domovského Bostonu vyslán na syrově malebný Island, aby tamní policii pomáhal s vyšetřováním závažnější kriminality. Čekají to tu hned tři vraždy a všechny zřejmě souvisejí s nálezem osm set let staré ságy.

4) Sarah Addison Allenová: O dívce, která chytala měsíc - Vítejte v Mullaby, pitoreskním jižanském městečku v Jižní Karolíně, kde žije muž tak vysoký, že dohlédne za obzor, a kde existují rodinná tajemství, za nimiž stojí… snad jen kouzla. Když se sem ke svému dědečkovi přistěhuje mladá Emily Benedictová, nestačí valit oči.

Komentáře ke knize
Lee Child

Jim Grant , známější pod svým pseudonymem Lee Child, je britský spisovatel akčních thrillerů. Jeho první román Jatka získal cenu Anthony v kategorii Nejlepší první román. Jim Grant se narodil v Coventry v Anglii. Jeho otec byl státní úředník a jeho mladší bratr, Andrew Grant, je také spisovatelem thrillerů. Když Jimovi byly čtyři roky, jeho rodiče se s ním a jeho třemi bratry přestěhovali do Handsworth Wood v Birminghamu, aby mohli získat lepší vzdělání. Do svých jedenácti let chodil do základní školy Cherry Orchard v Handsworth Wood. Poté navštěvoval Školu krále Edwarda v Birminghamu. V roce 1974 začal ve svých dvaceti letech studovat práva na Univerzitě v Sheffieldu, i když vůbec neměl v úmyslu věnovat se právnické praxi, a během studií pracoval jako kulisák v divadle. Po dokončení studií začal pracovat v komerční televizi. Grant byl přijat jako programový ředitel do televize Granada, která sídlí v Manchesteru a je součástí britské televizní sítě ITV. Zde se podílel na televizních seriálech jako Návrat na Brideshead, Perla v koruně, Hlavní podezřelý a Bedna. Grant se podílel na přípravě více než 40.000 hodin vysílání na Granadě a napsal tisíce krátkých reklamních a reportážních zpráv. Pro Granadu pracoval od roku 1977 do roku 1995 a poslední dva roky své televizní kariéry působil také jako zástupce odborů. Poté, co byl Grant v rámci firemní restrukturalizace propuštěn pro nadbytečnost, rozhodl se psát romány, protože jsou podle něj „tou nejčistší formou zábavy“. V roce 1997 byla vydána jeho kniha s názvem Jatka, a v létě roku 1998 se Grant přestěhoval do Spojených států amerických. První část jeho pseudonymu „Lee“ vznikla podle rodinného vtipu o špatné výslovnosti názvu auta Renault Le Car a druhá část „Child“ vznikla, protože si Grant přál, aby jeho knihy byly umístěny v policích v knihkupectvích mezi hvězdnými autory detektivních románů Raymondem Chandlerem a Agathou Christie. Gr...

Sarah Addison Allen

se narodila 30. března 1971 v Severní Karolíně. Studovala na Severokarolínské univerzitě v Asheville a studium ukončila bakalářskou zkouškou z literatury. Podle svých slov vždycky ráda psala a po škole si dala za cíl napsat něco, co by jí vydali. Než se jí to podařilo, prošla řadou nejrůznějších zaměstnání: předváděla předměty na dražbách, prodávala v obchodě, pomáhala ve starožitnictví. Úspěch se dostavil v roce 2003, kdy jí pod pseudonymem Katie Gallagherová vyšel román Tried and True a získal nominaci na cenu za nejlepší debut roku udělovanou časopisem The Romantic Times. O čtyři roky později vydala román Čarovná zahrada, v němž čerpá z dětství prožitém na americkém Jihu.

Michael Ridpath

Michael Ridpath – anglický spisovaqtel thrillerů – se narodil v r.1961 v Devonu a dětství prožil v Yorkshire. Navštěvoval Millfield v Somersetu, později studoval moderní dějiny na Merton College v Oxfordu . Po ukončen studia pracoval osm let v různých mezinárodních bankách v londýnské City jako úvěrový analytik. Z tohoto prostředí také čerpal náměty svých prvních knih – thrilllerů z finančního prostředí. Svůj první román Free to Trade napsal během jediného roku po večerech a o víkendech. V okamžiku její publikace opustil zaměstnání a stal se spisovatelem na plný úvazek. Je členem Společnosti autorů detektivek. Jeho posledním dílem je první kniha nové serie s islandským detektivem Magnusem Jonsonem. Žije s manželkou Barbarou a třemi dětmi v severním Londýně.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat