Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

3x DETEKTIVKY Třikrát v roli obhájce Perry Mason + Třikrát Maigret a neochotní svědkové + Třikrát černý harlem : Muž, který okradl Maigreta. Maigret a neochotní svědkové. Maigret a mrtvá dívka

Georges Simenon

Odeon | 1984


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 3 svazky
Jazyky: česky
Překladatel: Eva Ruxová, Marie Janů, Greta Mašková, kolektív prekladateľov
Edice: 3x 139x
Vydání: 3x - Třikrát (Odeon, Knižní klub)
ISBN: 01-045-84
Vydáno v: Praha
Náklad: 100 000 ks
Vystaveno: út 20. září 2022 14:25
Číslo položky: 404747

Dva detektivní příběhy, v nichž oblíbený komisař Maigret odhaluje pachatele tří vražd.

První příběh je typickým románem o vyšetřování vraždy staré ženy a její vnučky a krádeže většího množství peněz. Přesto se však ukazuje na viníky z nejbližšího okolí obětí, nedá se komisař zmást. Druhý příběh je zajímavý tím, že vraždu lékařovy ženy vyšetřuje komisařův zástupce, protože Maigret je na dovolené. Případu se účastní pouze sledováním tisku, občasnou poznámkou ke svému podřízenému nebo vhodně zvoleným dotazem. V pozadí zločinu je tentokrát žárlivost.

(www.mlp.cz)

Komentáře ke knize
Georges Simenon

Georges Joseph Christian Simenon byl belgický spisovatel detektivních a psychologických románů. Tvůrce komisaře Maigreta. Kvůli otcově vážné nemoci nedokončil středoškolská studia a začal pracovat jako cukrářský učeň, příručí v knihkupectví a v 16 letech jako novinář v místních novinách. V roce 1923 odešel do Paříže, kde začal psát do deníku Le Matin. Deset let zde psal pod různými pseudonymy velké množství sešitových románů. V Paříži ho v jeho další literární činnosti velmi ovlivnila francouzská spisovatelka společenských románů S. G. Colettová. Nejprve psal psychologické romány, později v roce 1930 začal psát také detektivní romány s hlavní postavou komisaře Maigreta. Často cestoval, po válce žil v Kanadě a v USA, ve Francii a ve Švýcarsku. Napsal více než 200 románů a 150 kratších povídek. Jeho romány byly překládány do mnoha jazyků světa a desítky z nich byly zfilmovány. Pouze postavu komisaře Maigreta ztvárnilo po celém světě postupně nejméně 29 filmových a televizních herců, tři z nich ve třech rozsáhlých televizních seriálech, snad nejznámější z nich byl francouzský herec Jean Gabin, který si tuto postavu zahrál ve třech celovečerních hraných filmech.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více