Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vrať Se K Nám Stejnou Řekou

Eva Pilarová, Eva Olmerová, Jitka Vrbová, Stanislav Chmelík, Hot Jazz Praha

Supraphon | 1986

Kategorie:

249 Kč 210 Kč

Stav:
VG+
/
NM
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Drobné vlásečnice, obal bez opotřebení
Vystaveno: st 21. července 2021 18:11
Číslo položky: 208686

A1 - My Se Známe (When You're Smilin') 2:45min
A2 - Podzimní List 3:07min
A3 - Láska Lehkomyslná (Careless Love) 3:54min
A4 - Procházka S Tebou (Just A Close Walk With Thee) 2:33min
A5 - Sbírka Snů (Rocky Mountain Moon) 2:51min
A6 - Když Se Tančil Charleston 2:32min
A7 - Nejenom Pátek 3:59min
B1 - Co Nevzal Říční Proud (Down By The Riverside) 2:54min
B2 - Přijďte Si Zahrát 2:10min
B3 - Běž Ať Se Ti Trochu Stýská 3:05min
B4 - Návraty (All Of Me) 3:05min
B5 - Blues Všedních Dnů (Mood Indigo) 4:18min
B6 - Vrať Se K Nám Stejnou Řekou (Bill Baley) 2:50min
B7 - Pozor, Výmol! 1:37min

Jitka Vrbová

Jitka Vrbová je česká zpěvačka, která je známa především jako výrazná představitelka žánru trampské a country hudby, věnuje se ale i jazzu a swingu. Původním povoláním učitelka.

Eva Pilarová

Eva Pilarová byla známá česká jazzová a popová zpěvačka, proslulá svým všestranným hlasem a významným vlivem na českou hudební scénu. Její kariéra trvala několik desetiletí, začala koncem 50. let, kdy začala vystupovat s různými orchestry a kapelami. Pilarová si rychle získala popularitu díky svému osobitému vokálnímu stylu, který jí umožnil vyniknout v různých žánrech, včetně swingu, jazzu, popu a později v kariéře i lidových písní.

Eva Olmerová

Eva Olmerová byla česká popová a jazzová zpěvačka, osobitá šansoniérka, často bývá přirovnávána ke zpěvačce Bessie Smith. Narodila se v předválečných letech v pražské měšťanské rodině. V šesti letech začala chodit na hodiny klavíru. Když jí bylo čtrnáct let, její rodiče se rozvedli a ona, aniž by se jí někdo ptal, zůstala s otcem a jeho novou ženou. Z domova se pak stal, jak sama říkala, nedomov. Většinu času pak trávila se svými kamarády. Na chatě svého otce v Třebsíně u Štěchovic, kam jezdívala se svými přáteli, se setkala s trampingem a trampským hraním na kytaru. Její prospěch na reálce se rychle zhoršoval, nebylo tedy překvapením, že reálku vyměnila za krejčovský salon. Postupně ale začala obrážet pražské podniky, kde se hrál jazz, a zkoušela štěstí jako zpěvačka. Poprvé veřejně vystoupila v 16 letech na odpoledních čajích v kavárně Jednota s kapelou Arnošta Kavky. Její pověst „jazzového klenotu“ jí otevřela dveře v nejednom podniku. Naučila se pít, kouřit a postarat se sama o sebe. Od svých sedmnácti měla Eva Olmerová problémy s policií, jednak kvůli svému dědečkovi, který byl spolupracovníkem Edvarda Beneše ve Velké Británii, a částečně i kvůli svému strýci, který sloužil u britského Královského letectva. Dvakrát byla dokonce zavřená; poprvé ve svých čtyřiadvaceti za facku, kterou uštědřila příslušníkovi SNB, podruhé za autonehodu . Celkem strávila ve vězení více než dva roky. V osmnácti letech se částečně i natruc otci poprvé vdala. Manželství, kdy každý bydlel dál u svých rodičů, ale nemohlo dlouho vydržet. V roce 1962 ji našel dramaturg Semaforu a skladatel Karel Mareš a nabídl jí místo v Semaforu, které se právě uvolnilo po Evě Pilarové, která odešla zpívat spolu s Waldemarem Matuškou do Divadla Rokoko. S jeho melodií na text Rostislava Černého Jsi jako dlouhý most vyhrála soutěž Hledáme písničku pro všední den. Její hlas byl tehdy, jak to napsal muzikolog Leo...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat