Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Rozhovory

Tony Scott (2), Jiří Stivín, Rudolf Dašek

Supraphon, Gramofonový Klub | 1981

Kategorie:

299 Kč 210 Kč

Stav:
VG+
/
NM
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Drobné vlásečnice, obal bez opotřebení
Vystaveno: st 21. července 2021 19:13
Číslo položky: 208712

A1 - Rozhovor Úvodní 3:55min
A2 - Rozhovor Jen Tak 7:40min
A3 - Rozhovor O Jazzu 6:00min
A4 - Rozhovor O Kráse 4:50min
B1 - Rozhovor V Tandemu 6:30min
B2 - Rozhovor V Klidu 4:30min
B3 - Rozhovor V Blues 8:50min
B4 - Rozhovor V Kavárně 3:10min

Jiří Stivín

Jiří Stivín je český jazzový hudebník, multiinstrumentalista a skladatel, původním povoláním filmař . Jeho maminkou byla známá česká televizní a filmová herečka epizodních a malých komických rolí, paní Eva Svobodová, jeho sestra Zuzana je bývalá česká herečka, někdejší členka Divadla Na Zábradlí, jeho dcera Zuzana je také herečkou a zpěvačkou, jeho dcera Markéta je flétnistka, syn Jiří hraje na bicí nástroje a druhý syn Adam na baskytaru. Má 7 vnoučat. Vystudoval kameru na FAMU, ale po absolutoriu se věnoval výhradně hudbě. Jeho hudební projev charakterizuje nespoutanost, improvizace a časté přecházení mezi jednotlivými hudebními styly. Vystupoval v rockové kapele Sputnici, byl členem činoherního souboru Hudebního divadla v Karlíně. Jeho hlavním oborem je však jazz. Založil v šedesátých letech soubor Jazz Q. V rámci ročního pobytu v Londýně studoval na Královské hudební akademii. Po návratu do Československa založil soubor Stivín & Co. Jazz System. Mezi roky 1967 a 1969 byl členem souboru Divadla Járy Cimrmana. V letech 1970–1973 účinkoval jako člen, sólista a nakonec i dirigent činoherního orchestru Národního divadla v Praze. Později utvořil s Rudolfem Daškem uskupení System Tandem, které se setkalo s velkým úspěchem jak u odborníků, tak u veřejnosti na mnoha předních evropských jazzových festivalech. V osmdesátých letech působil především jako sólista účastnící se mnoha vlastních i cizích hudebních projektů. Jeho dvojalbum Výlety bylo v roce 1981 zařazeno mezi nejpozoruhodnější evropské jazzové projekty roku. Od osmdesátých let se především se souborem Collegium Quodlibet hojně věnuje provozování skladeb klasické hudby, v níž se specializuje na období renesance a baroka. V této oblasti získal zkušenosti zejména díky Milanu Munclingerovi, který učil Stivína hře na flétnu a seznámil ho s předklasickou interpretační praxí. S Milanem Munclingerem a členy souboru Ars rediviva také často vystupoval v proslulých Hovorech s fl...

Tony Scott

Tony Scott byl britský filmový režisér a producent. Mezi jeho filmy patří například Top Gun, Policajt v Beverly Hills II a Déjà Vu. V srpnu 2012 spáchal sebevraždu skokem z mostu. Důvodem jeho rozhodnutí ukončit svůj život mohl být neoperovatelný nádor na mozku. Jeho bratrem je režisér Ridley Scott, manželkou herečka Donna Scott.

Rudolf Dašek

Rudolf Dašek byl přední český jazzový kytarista a skladatel, žák Jiřího Jirmala na Pražské konzervatoři. Zpočátku byl jeho spolupracovníkem Karel Velebný, později po mnoho let vystupoval v jazzovém duu System Tandem Stivín & Dašek společně s Jiřím Stivínem. Od 80. let 20. století Rudolf Dašek také často účinkoval v kytarovém duu s německým kytaristou Toto Blankem. Patřil mezi dlouhodobé stálice české jazzové scény.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více