Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Okno : Czech Labels Vinyl

Emil Viklický, Bill Frisell, Kermit Driscoll, Vinnie Johnson

Supraphon | 1981

Kategorie:

Tato gramodeska nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vydáno v: Československo
Poznámka: Drobné vlásečnice, drobné škrábance, obal bez opotřebení
Vystaveno: pá 12. listopadu 2021 9:09
Číslo položky: 242373

A1 - Trochu Funky = The Funky Way 6:10min
A2 - Zase Zapomněli Zavřít Okno = They've Left The Window Open Again 4:35min
A3 - Siesta 5:45min
A4 - Jumbo Jet 6:15min
B1 - Boston 5:15min
B2 - Píseň Pro Jana Hammra = Song For Jan Hammer 6:45min
B3 - Ještě Jednou Slunce = Once Again Sun 4:50min
B4 - Květen = Maytime 4:25min

Emil Viklický

Emil Viklický je český jazzový pianista a hudební skladatel. Vystudoval matematiku na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V 70. letech hrál v orchestru SHQ Karla Velebného a v Super Quartet. V letech 1977-1978 studoval jazz na Berklee College v USA. V současnosti vystupuje především s Emil Viklicky "Grand Moravia" Trio, Petr Dvorsky - bass, Cyril Zelenak, Tomas Hobzek - drums. Je autorem tří oper:

Bill Frisell

Bill Frisell, rodným jménem William Richard Frisell je americký hudebník a skladatel. Spolupracoval s mnoha hudebníky, mezi které patří například Jim Hall, Michael White, Elvis Costello, Gary Peacock nebo Ronald Shannon Jackson. V dětství studoval hru na klarinet u Richarda Joinera; později přešel ke kytaře, kterou také studoval na Berklee College of Music. Počátkem osmdesátých let se stal členem skupiny jazzového bubeníka Paula Motiana a později se stal studiovým hudebníkem pracujícím pro nahrávací společnost ECM Records. Své první sólové album In Line vydal v roce 1983. Později vystupoval se skupinou Naked City, ve které hrál s Johnem Zornem, na jehož sólových albech také Frisell hrál. V roce 2011 vydal album All We Are Saying... složené z písní Johna Lennona. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Bill Frisell na anglické Wikipedii.

Kermit Driscoll

Kermit Driscoll je americký kontrabasista a baskytarista. Ve svých pěti letech začal hrát na klavír, později na saxofon a ve třinácti na baskytaru. Později byl členem rockové kapely. V letech 1975 až 1978 studoval na Berklee College of Music. V roce 1987 začal spolupracovat s kytaristou Billem Frisellem. Členem jeho kvartetu byl až do roku 1996. Spolu se členy souboru Soldier String Quartet nahrál originální hudbu skladatele Johna Calea pro film Střelila jsem Andyho Warhola. Během své kariéry spolupracoval s mnoha dalšími hudebníky, mezi něž patří například Wayne Horvitz, Henry Kaiser, John Zorn a Emil Viklický. V roce 2010 vydal vlastní album Reveille, na němž se podíleli kytarista Bill Frisell, klavírista Kris Davis a bubeník Vinnie Colaiuta.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu