Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Na II. Programe Sna

Pavol Hammel, Marián Varga, Radim Hladík

Opus | 1977

Kategorie:

Tato gramodeska nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vydáno v: Československo
Poznámka: Minimum vlásečnic, obal bez opotřebení, původní insert
Vystaveno: po 27. září 2021 11:47
Číslo položky: 224793

A1 - Na Druhom Programe Sna 3:28min
A2 - Náhle 1:40min
A3 - Letia Husi 3:51min
A4 - Voda 1:03min
A5 - S Chodníkom Na Chrbte 7:09min
A6 - Ľalia Poľná 4:09min
B1 - Papageno Z Novej Vsi 2:13min
B2 - V Zelenej Pamäti 2:56min
B3 - Na Schodoch Gymnázia 2:44min
B4 - Správne Žiť 2:24min
B5 - Z Ofsajdu 2:44min
B6 - Lodička Z Papiera 4:12min
B7 - Až Túto Moju Pieseň Dohrajú 3:42min

Pavol Hammel

Pavol Hammel je významný slovenský zpěvák, skladatel a hudebník, který je široce uznáván za svůj přínos slovenské hudební scéně. Narodil se 7. prosince 1948 v Bratislavě, svou hudební kariéru zahájil v 60. letech 20. století a rychle se stal významnou osobností domácího popového a rockového žánru. Hammel byl zakládajícím členem vlivné skupiny Prúdy, která sehrála zásadní roli při formování slovenského beatového hnutí. Jeho spolupráce s Mariánem Vargou v Prúdech vedla v roce 1969 k vytvoření kultovního alba "Zvoňte zvonky".

Marián Varga

Marián Varga byl slovenský hudební skladatel a hráč na klávesové nástroje, především na Hammondovy varhany. Měl zásadní podíl na formování populární hudby na Slovensku. Na konci 60. let vytvořil se skupinou Prúdy jedno z nejvýznamnějších slovenských alb, Zvoňte, zvonky. V 70. letech vedl instrumentálně nejvyspělejší rockový soubor v Československu – Collegium Musicum. Významná byla jeho spolupráce s Pavolem Hammelem, s nímž nahrál pět hudebních alb. Složil také hudbu k několika filmům a inscenacím, divadelním i televizním. Od rozpadu Collegia Musica vystupoval také především sólově. Varga patří ke generaci vlivných rockových klávesistů s nezaměnitelným stylem hry. Na začátku 70. let byl v západní Evropě údajně prohlášen za jednoho z nejlepších hráčů na Hammondovy varhany v Evropě. Od šesti let navštěvoval LŠU a současně s tím bral soukromé hodiny kompozice u profesora Jána Cikkera. Později se stal žákem Bratislavské konzervatoře, kde studoval hru na klavír u Romana Bergera a skladbu u Andreje Očenáše. Po třech letech opustil konzervatoř v roce 1967 stal se členem skupiny Prúdy, která v roce 1969 nahrála album Zvoňte, zvonky. Krátce poté založil první art rockovou skupinu v Československu – Collegium Musicum. Repertoár skupiny se skládal převážně z instrumentálních skladeb, některé z nich byly i interpretací témat vážné hudby . V roce 1979 Collegium Musicum zaniklo. On sám se poté začal věnovat hudbě, založené na konceptu absolutní improvizace. To znamená, že komponoval a interpretoval hudbu v reálném čase. Současně s tím se věnoval i písňové tvorbě. Společně se zpěvákem Pavolem Hammelem vydali pět hudebních alb. V 90. letech obnovil Collegium Musicum a kapela dále koncertovala. Marián Varga nebyl zdravotně zcela v pořádku, tj. měl problémy se žaludkem, měl obstrukční onemocnění plic a nakonec také rakovinu. Zemřel 9. srpna 2017. Se Zorou Kolínskou S Marií Rottrovou...

Radim Hladík

Radim Hladík byl významný český kytarista, známý především jako zakládající člen vlivné rockové skupiny Blue Effect . Narodil se 13. prosince 1946 v Praze a od 60. let 20. století byl výraznou osobností československé hudební scény. Hladíkova kariéra začala v beatové skupině The Matadors v polovině 60. let, kde si získal uznání díky svým kytarovým schopnostem. Po rozpadu The Matadors založil v roce 1969 skupinu Blue Effect.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více