Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Mahavishnu Orchestra

Mahavishnu Orchestra

Supraphon, CBS | 1976

Kategorie:

399 Kč 359 Kč

Stav:
NM
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Minimum vlásečnic, lehce opotřebený obal
Vystaveno: út 14. června 2022 18:58
Číslo položky: 349228

A1 - Síla Lásky (Power Of Love) 4:35min
A2 - Představa Je Obnažený Meč (Vision Is A Naked Sword) 14:15min
A3 - Smích Druhé Strany (Smile Of The Beyond) 7:55min
B1 - Křídla Osudu (Wings Of Karma) 6:10min
B2 - Hymnus (Hymn To Him) 19:25min

Mahavishnu Orchestra

Mahavishnu Orchestra byla jazz-rocková skupina, vedená hudebníkem Johnem McLaughlinem, která debutovala v roce 1971, rozpadla se v roce 1976 a obnovila svou činnost v letech 1984 až 1987. V této první verzi vedl skupinu "Mahavishnu" John McLaughlin akustická a elektrická kytara, členové byli Billy Cobham bicí, Rick Laird baskytara, Jan Hammer elektrické a akustické piano a synthesizer a Jerry Goodman housle. Tato první sestava byla multinárodní skupinou: McLaughlin byl z Yorkshire, Anglie, Cobham z Panamy, Hammer z Československa, Goodman z Chicaga, Illinois a Laird z Dublinu, Irsko. Jean-Luc Ponty byl vybrán McLaughlinem jako první tip na houslistu, ale tuto myšlenku překazily "imigračními problémy". Skupinu proslavila nejvíce alba: The Inner Mounting Flame a Birds of Fire . Tato skupina byla považována za důležitého průkopníka hudebního stylu jazz fusion. McLaughlin a Cobham se potkali během nahrávání alba Bitches Brew Milese Davise. McLaughlina při vytváření koncepce skupiny ovlivnil jeho indický guru Sri Chinmoy, který mu doporučil převzít jméno "Mahavishnu", což znamená "Boží soucit, síla a spravedlnost." Pod tlakem náhlé slávy, vlivem vyčerpání a chybějící komunikace se původní sestava skupiny dostala v roce 1973 na pokraj rozpadu. Napětí ve skupině se zvyšovalo až dosáhlo vrcholu během nahrávání nového alba v londýnském Trident Studios, kdy spolu někteří hráči vůbec nemluvili. Tento projekt nebyl nikdy úplně dokončen. Poslední kapkou bylo, když John McLaughlin četl interview v časopise Crawdaddy!, kde Jan Hammer a Jerry Goodman vyjádřili jejich znechucení nad způsobem jakým skupinu John vedl. Ačkoliv byla snaha vše napravit, už se tak nestalo. O téměř 30 let později, během obnovení zájmu posluchačů o Mahavishnovu hudbu, bylo nekompletní album z přerušeného londýnského nahrávání vydáno jako The Lost Trident Sessions. Poté, co se rozpadla první verze skupiny, obnovil v roce 1974 John McLaughlin skupinu s následujícím obsazením: Jean-Luc Ponty (k...

The London Symphony Orchestra

The London Symphony Orchestra je jedním z předních světových orchestrů, proslulý svými nahrávkami, vystoupeními a hlubokým vztahem k žánru filmové hudby. LSO byl založen v roce 1904, má bohatou historii a od roku 1982 sídlí v londýnském Barbican Centre. Během své kariéry orchestr spolupracoval s řadou významných dirigentů a skladatelů. Široké uznání si LSO získal svou prací na poli filmové hudby, zejména nahrávkou hudby k původní trilogii "Hvězdných válek" pod vedením skladatele Johna Williamse. Tato spolupráce pomohla upevnit pověst orchestru jako tvůrce silné a ikonické filmové hudby. Kromě filmové hudby má LSO rozsáhlý repertoár klasické hudby a vydal řadu klasických alb napříč celou řadou skladatelů od Beethovena po Stravinského. Orchestr se i nadále podílí na živých vystoupeních klasické hudby i na nahrávkách a udržuje si významné postavení na mezinárodní hudební scéně.

Michael Tilson Thomas

American conductor and pianist. Music director of the The San Francisco Symphony Orchestra. He was born 21 December 1944 in Los Angeles, California, USA.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat